ANA BIRCHALL: "Beneficiarii fondurilor europene reclamă probleme generate de lipsa de profesionalism a MFP"

George Forcoş
Fonduri Europene / 4 iulie 2016

Beneficiarii fondurilor europene reclamă probleme grave, generate de lipsa de profesionalism a Ministerului Fondurilor Europene (MFP), a declarat preşedintele Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaţilor, Ana Birchall, în urma întâlnirii cu grupul de experţi POSDRU-POCU.

Potrivit unui comunicat de presă în cadrul întâlnirii au fost discutate probleme referitoare la plata de urgenţă a cererilor de rambursare restante pe programul POSDRU 2007-2013, identificarea soluţiilor pentru beneficiarii care au acumulat datorii accesorii către ANAF, generate exclusiv din neplata obligaţiilor pe care statul român le avea faţă de beneficiari, conform contractelor de finanţare.

"Precizăm că această problemă este urgentă nu numai pentru clarificarea situaţiei beneficiarilor care au acumulat datorii fără vina lor, ci şi pentru faptul că, în lipsa acestor clarificări, beneficiarii sunt excluşi automat de la accesarea unor proiecte viitoare", explică preşedintele Comisiei pentru afaceri europene.

"O altă problemă care trebuie rezolvată urgent este asumarea publică şi respectarea ghidurilor solicitantului şi a calendarului de lansări de proiecte pentru noul exerciţiu financiar. Este inadmisibil, spre exemplu, ca în data de 16 mai 2016 să fie lansat apelul de proiecte din POCU (4.1 şi 4.2), iar în aceeaşi zi să emită şi să publice Ordinul 714/16.05.2016 prin care se modifică substanţial ghidurile mai sus menţionate. Acestea sunt informaţii publice pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene", a adăugat Ana Birchall.

Ea îi solicită ministrului Fondurilor Europene să răspundă "în regim de urgenţă" la aceste întrebări şi să ofere soluţiile adecvate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb