ANA BIRCHALL:  "După referendumul din Regatul Unit, România pledează pentru identificarea de soluţii consensuale"

Mina Irina
Politică / 30 septembrie 2016

Ana Birchall, preşedintele Comisiei pentru afaceri europene, a declarat că după referendumul din Regatul Unit, România pledează pentru identificarea de soluţii consensual, e într-o întrevedere cu doamna Corina Creţu, comisarul european pentru Politică Regională, potrivit unui comunicat de presă trimis redacţiei.

"În contextul specific actual, după referendumul din Regatul Unit, România pledează pentru identificarea de soluţii consensuale. Nu trebuie să fie promovate iniţiative, aşa cum este mecanismul corectiv ce prevede sancţionarea unui stat membru cu 250.000 euro pentru fiecare refugiat respins, care riscă să accentueze disensiunile la nivelul UE", a subliniat preşedintele Comisiei pentru afaceri europene.

În cadrul discuţiilor a fost reluată tematica fondurilor structurale şi de investiţii, Comisia pentru afeceri europene fiind implicată activ, inclusiv prin aducerea la acceaşi masă a decidenţilor, experţilor şi beneficiarilor din sfera fondurilor europene.

"Sunt îngrijorată de faptul că doamna comisar european Corina Creţu a confirmat ceea ce am spus şi noi în Comisia pentru afaceri europene încă din luna iunie şi anume că România nu a transmis Comisiei Europene nicio cerere de plată pe fondurile de dezvoltare regională şi de coeziune aferente perioadei 2014-2020 şi, astfel, nu a fost efectuată nicio plată pentru ţara noastră, motivul principal fiind acela că Autorităţile de Management nu sunt încă acreditate. Mai mult, procesul de contractare în continuare se desfăşoară foarte încet, spre nemulţumirea beneficiarilor. România nu are voie să piardă trenul fondurilor europene în exerciţiul bugetar 2014-2020, bani pe care ţara noastră trebuie să îi absoarbă în totalitate. Banii europeni reprezintă o şansă pentru dezvoltarea şi modernizarea României, fiind bani care se cuvin ţării noastre. În acest context, reducerea substanţială a decalajelor dintre judeţe şi regiuni trebuie să fie cu adevărat una dintre priorităţile avute în vedere în domeniul absorbţiei fondurilor europene, inclusiv prin elaborarea unor proiecte cu finanţare europeană ţintite, care să vizeze tocmai regiunile în care există dificultăţi de natură economică. Deoarece ministrul Fondurilor Europene în continuare refuză să răspundă întrebărilor adresate de către Comisia pentru afaceri europene, am stabilit de comun acord cu doamna comisar european să trimită în scris comisiei noastre situaţia la zi privind absorbţia fondurilor europene în România", a mai declarat Ana Birchall, conform sursei citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb