ANA BIRCHALL: "Pe programul Operaţional de Competitivitate, niciun contract nu a fost semnat în 2016"

George Forcoş
Politică / 29 iulie 2016

Deputatul PSD Ana Birchall îl critică pe ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, afirmând că pe Programul Operaţional de Competitivitate niciun contract nu a fost semnat de la începutul anului.

"Programul Operaţional de Competitivitate - 166 de proiecte de finanţare a cercetării, 403 milioane de euro, niciun contract semnat de la începutul anului. Pentru cineva care se laudă că memorandumul Guvernului aprobat în şedinţa de miercuri, 27.07.2016, confirmă la virgulă cele asumate public, domnul ministru Ghinea uită că s-a angajat în faţa Parlamentului, în şedinţa din 27.06.2016, că: 'La 1 august se termină contractarea pentru axa dedicată cercetării. Vorbim de 403 milioane de euro, pentru cercetare. Deci s-a rezolvat problema aceasta, nu mai este blocată' (conform cu stenograma şedinţei de la Comisia pentru afaceri europene din 27.06.2016, timp 1:30:40 pe înregistrare). Câte contracte s-au semnat, domnule ministru? Vă spun eu, domnule Ghinea, că până astăzi, 29.07.2016, nu s-a semnat niciun contract", precizează Birchall pe pagina de facebook.

Ea a arătat că România nu are timp şi bani pentru "glumiţele estivale" ale ministrului.

"Este adevărat că pentru cineva care se inspiră din benzi desenate timpul are o valoare relativă şi în acest weekend se va rezolva miraculos tot ce este blocat de şase luni. România nu are însă timp şi bani pentru glumiţele estivale ale unui ministru care ne spune că lucrează pentru un viitor luminos cunoscut numai de el. Atunci când te bazezi pe cifrele din trecut la care au lucrat alţii (3,2 miliarde sunt de fapt absorbţie din exerciţiul financiar precedent) şi îţi asumi merite pentru proiecte care nu îţi aparţin (proiectele retrospective şi fazate cu care se laudă domnul Ghinea reprezintă o inovaţie începută în cursul anului 2015 de miniştrii anteriori) e uşor să faci profeţii pentru care nu vei putea fi tras la răspundere", susţine deputatul PSD.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb