Analiză WBS Europa - jurnal bursier - 1 februarie

WBS
Internaţional #Jurnal Bursier / 2 februarie 2010

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Pieţele europene au crescut astăzi pentru a doua zi consecutiv, ajutate de rezultatele macroeconomice pozitive de pe ambele părţi ale Atlanticului. Indicele londonez FTSE a realizat cea mai mare creştere procentuală, de 1.14%, dintre indicii pieţelor occidentale, fiind urmat de indicii pieţelor din Zurich (SMI +0.86%) şi Frankfurt (DAX +0.81%).

    Indicele Markit al activităţii de producţie industrială din Marea Britanie a crescut în ianuarie în cel mai rapid ritm din ultimii 15 ani. Nivelul indicelui a urcat la 56.7 în prima lună a acestui an, faţă de 54.6 în decembrie (valorile peste 50 reprezintă creşteri); aşteptările economiştilor indicau o reducere a ritmului de creştere la 53.9.

    Industria de producţie din ţările zonei euro a avansat la rândul său în ianuarie, rata de creştere fiind cea mai rapidă din ultimii doi ani. Indicele PMI publicat de Markit Economics a crescut de la 51.6 în decembrie la 52.4, depăşind estimarea iniţială de 52 publicată pe 21 ianuarie.

    Tema deficitului bugetar al Greciei rămâne una centrală pentru oficialii UE, aceştia declarând astăzi că guvernul elen va trebui să adopte măsuri suplimentare pentru reducerea deficitului bugetar la nivelul normelor fiscale ale uniunii. Comisia Europeană va publica peste două zile o analiză a planului de reduceri de cheltuieli avansat de Grecia.

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb