Analiză WBS Europa - jurnal bursier - 19 octombrie

WBS
Internaţional #Jurnal Bursier / 20 octombrie 2010

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Indicii bursieri europene au suferit deprecieri astazi, temerile privind evolutia viitoare a economiei globale crescand, dupa ce banca centrala din China a decis marirea ratei la depozite de la 2,25% la 2,5% si a ratei la imprumuturi de la 5,31% la 5,56%. Este pentru

    prima data in ultimii trei ani cand dobanzile sunt modificate, pe fondul unei cresteri a inflatiei, si a unei piete imobiliare considerate de unii analisti ca aflanduse intr-o bula.

    Miscarea bancii centrale a dus la scaderea apetitului pentru risc, lucru observat in piata valutara, acolo unde dolarul american s-a apreciat cu 1,5% fata de moneda Euro. Evolutia indicilor a fost influentata negativ si de anuntul rezultatelor trimestriale ale Apple, care, desi a raportat un profit record pe ultimul trimestru, a facut estimari sub cele ale analistilor privind profitul in urmatoarea perioada. De asemenea negativ pentru piata de capital a fost sondajul ZEW cu privire la asteptarile investitorilor germani despre dinamica activitatii economice. Acestea au ajuns la cel mai scazut nivel din ultimele 18 luni.

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb