Analiză WBS Jurnal bursier - Europa 19 februarie

WBS
Ziarul BURSA #Internaţional #Jurnal Bursier / 22 februarie 2010

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Pieţele europene şi-au continuat şi astăzi tendinţa de creştere, realizând cel mai mare avans săptămânal din ultimele şapte luni, semnalele pozitive privind nivelul inflaţiei şi raportările financiare ale companiilor contrabalansând începerea retragerii măsurilor de relaxare fiscală ale Federal Reserve.

    Indicele PMI publicat de Markit Economics a indicat continuarea dezvoltării industriilor de producţie şi servicii din zona euro în luna februarie. Indicele compozit pentru cele două sectoare a rămas staţionar la 53.7, peste aşteptările de 53.5 ale economiştilor (valorile peste 50 reprezintă creşteri). Componenta corespunzând industriei de producţie a avansat de la 52.4 la 54.1, depăşind aşteptările de 52.7, în timp ce componenta corespunzătoare industriei serviciilor a coborât de la 52.5 la 52 (aşteptări de 52.5). În Germania indicele PMI al producţiei a crescut de la 53.7 la 57.1 iar cel al serviciilor a coborât de la 52.2 la 51.7; în Franţa ambele componente au înregistrat declinuri, de la 55.4 la 54.6, respectiv de la 56.3 la 54.7.

    Vânzările retail din Marea Britanie au scăzut în ianuarie cu 1.2% faţă de decembrie (excluzând vânzările de combustibil), de peste două ori mai mult decât aşteptările de 0.5% ale economiştilor. Incluzând vânzările de combustibil, scăderea lunară a fost de 1.8%.

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb