Analiză WBS SUA - jurnal bursier - 1 februarie

WBS
Internaţional #Jurnal Bursier / 2 februarie 2010

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Pieţele americane au început a doua lună a acestui an cu creşteri de peste 1%, în urma datelor economice pozitive şi a raportărilor financiare peste aşteptări ale companiilor. Cele mai mari aprecieri au fost înregistrate de sectoarele de extracţie şi prelucrare a metalelor, precum şi cele energetic şi de materii prime. Preţul contractelor futures pentru petrol de categoria WTI a crescut cu 1.22% până la $74.43, iar preţul unciei de aur a avansat cu 2.25% la $1105.55.

    Indicele ISM al activităţii de producţie industrială a crescut în ianuarie la 58.4 faţă de 55.9 în decembrie, în condiţiile în care estimarea medie a economiştilor indica o scădere la 55.5. Nivelul actual al indicelui este cel mai mare din ultimii şase ani, ritmul de creştere a producţiei fiind similar celui din 2004. Conform estimărilor firmelor participante, realimentarea stocurilor ar putea susţine nivelul de creştere a producţiei şi în acest trimestru.

    Investiţiile din domeniul construcţiilor au scăzut cu 1.2% în ianuarie faţă de luna anterioară; declinul din decembrie a fost la rândul său revizuit în creştere de la 0.6% la 1.2%. Scăderea a depăşit aşteptările medii ale analiştilor de -0.5%.

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb