Analiză WBS SUA - jurnal bursier - 5 martie

WBS
Internaţional #Jurnal Bursier / 8 martie 2010

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Principalii indici bursieri americani au crescut vineri cu peste 1%, impulsionaţi de raportul peste aşteptări privind piaţa muncii. Economia americană a pierdut 38.000 de locuri de muncă în ultima lună, sub estimările analiştilor, în medie de 68.000. De asemenea, rata şomajului a rămas la 9,7%, în timp ce analiştii estimau o creştere la 9,8%. Investitorii au acordat în ultima perioadă o atenţie sporită ştirilor din piaţa muncii, în special în contextul raportărilor negative privind cererile de şomaj, care în ultimele săptămâni s-au aflat pe un trend crescător.

    Vineri, toate sectoarele economice reprezentate în indicele S&P 500 au cunoscut creşteri. Cele mai mici avansuri au fost înregistrate de sectoarele defensive: telecomunicaţii (0,06%), bunuri non-ciclice (0,51%), utilităţi (1,1%). Indicele VIX al volatilităţii opţiunilor S&P 500 şi-a continuat scăderea, ajungând la 17,42, cea mai mică valoare din mai 2008 până în prezent.

    Şi piaţa mărfurilor a cunoscut creşteri, pe fondul deprecierii dolarului american faţă de moneda Euro. Preţul barilului de petrol s-a apreciat cu 1,6%, până la $81,5, în timp ce uncia de aur a câştigat 0,25%, închizând la $1135.

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb