Analiză XTB: Netflix câştigă timp în faţa investitorilor, dar viitorul în streaming e incert

D.R.
Companii / 21 iulie 2023

Analiză XTB: Netflix câştigă timp în faţa investitorilor, dar viitorul în streaming e incert

Raportul financiar tremestrial al companiei Netflix, arată rezultate nete solide, cu un profit pe acţiune de 3,29 dolari, depăşind aşteptările de 2,86 dolari, informează un comunicat de presă, remis astăzi.

Chiar şi în aceste condiţii, potrivit unei analize realizate de compania de brokeraj pe burse internaţionale XTB, sentimentul de pe pieţe nu este tocmai pozitiv, iar raportările nu impresionează investitorii. Dar Netflix are câţiva aşi în mânecă.

În ultima vreme, industria cinematografică de peste Ocean a trecut prin unele dificultăţi din cauza grevei scenariştilor, care oprise anterior multe producţii, şi a recentei greve a actorilor. În mare măsură, stoparea activităţii a fost cauzată de schimbarea condiţiilor de muncă impuse de afacerea de streaming în plină expansiune. Acest peisaj mixt creează, ca de fiecare dată, şi oportunităţi, mai ales pentru Netlix.

"Netflix continuă să ofere un conţinut bogat, care poate fi lansat în următoarele luni. În acelaşi timp, compania revine la strategia sa anterioară de a achiziţiona producţii de la concurenţi, inclusiv seriale şi filme de la HBO. Unul dintre motivele acestei abordări poate fi faptul că greva actorilor afectează, în principal, industria cinematografică de la Hollywood. Totuşi, Netflix îşi menţine ritmul constant de producţii noi, folosind serviciile actorilor din alte asociaţii şi colaborând cu echipe de producţie din diverse ţări", arată analiza XTB.

Compania rămâne deschisă dialogului şi negocierilor cu greviştii, sperând că situaţia se va debloca rapid şi fără a afecta prea mult programul de lansări.

Investitorii mizau pe o scădere anuală semnificativă a acţiunilor companiei de streaming, de la 3,2 dolari. Dar, datorită marjelor îmbunătăţite, s-a obţinut un rezultat financiar bun, cu care şi alte platforme de streaming ar vrea să se laude. Pe de altă parte, veniturile au fost primite negativ de piaţă: acestea s-au ridicat la 8,2 miliarde de dolari, ceea ce reprezintă o creştere anuală de 3%, în timp ce se aştepta un avans de 4-5%.

"Cu toate acestea, ceea ce este mai important din perspectiva investitorilor, compania însăşi a declarat că se aşteaptă la o creştere puternică a veniturilor în a doua jumătate a anului. Dar un rezultat potenţial de 8,5 miliarde de dolari pentru al treilea trimestru este o ţintă mai mică decât cea pe care o aştepta piaţa, de 8,7 miliarde de dolari. De aici şi scăderile de peste 8% în cotaţiile de după şedinţa bursieră, imediat după publicarea raportului financiar", punctează analiştii XTB.

Netflix a raportat o creştere a numărului de utilizatori plătitori cu 5,9 milioane de persoane, adică de peste două ori mai mult decât cele 2-2,6 milioane de persoane aşteptate. Compania încearcă de mult timp să monetizeze utilizatorii care până acum şi-au împărtăşit parolele cu familiile sau cunoscuţii. Netflix a interzis o astfel de practică pe 100 dintre pieţele sale (în SUA, începând din luna mai), iar acum intenţionează să implementeze această măsură pe toate pieţele.

Compania declarase anterior că ar putea exista chiar şi 100 de milioane de utilizatori "ascunşi". Acum, aceasta raportează câştiguri mai mari din creşterea numărului de conturi decât de la cei care renunţă şi care ar putea trece la concurenţă. În plus, Netflix oferă o opţiune "ieftină" cu suport publicitar şi elimină versiunea anterioară de bază, fără reclame, în SUA. Dacă această strategie se dovedeşte a fi câştigătoare, în ciuda faptului că a fost criticată frecvent, potenţialul de creştere a numărului de utilizatori ar putea fi destul de mare, cel puţin în viitorul apropiat.

Companii precum Paramount sau Disney nu se pot lăuda neapărat cu rezultate financiare pozitive din operaţiunile lor de streaming. Cu toate acestea, după un an 2022 destul de dificil, cu o scădere a numărului de utilizatori, Netflix o duce din ce în ce mai bine. Investitorii văd şi ei acest lucru, iar acţiunile companiei şi-au revenit cu aproape 150% în decurs de un an şi cu aproximativ 60% de la începutul acestui an.

Acest lucru înseamnă că Netflix este cea mai scumpă companie dintre cele care au ca obiectiv de activitate streamingul. Excepţia este Amazon, al cărei raport preţ-beneficiu rămâne la un nivel extrem de ridicat. În acelaşi timp, streamingul este doar o picătură în oceanul surselor de venit ale Amazon. Netflix are un potenţial de creştere de aproximativ 50% faţă de maximele sale istorice şi a avut o evoluţie mult mai proastă în ultimele luni decât indicele tehnologic Nasdaq 100. Cu toate acestea, se descurcă mult mai bine decât Disney.

"Deşi investitorii au primit rezultatele din al doilea trimestru al anului destul de prost, aceste cifre ar trebui totuşi considerate solide, iar perspectivele pentru acest an ar trebui privite destul de optimist. Desigur, la un moment dat, conţinutul s-ar putea epuiza, aşa că o grevă prelungită ar putea fi, de asemenea, o altă bombă cu ceas pentru companie, aşa cum a fost anul trecut, când s-a pierdut un număr semnificativ de utilizatori", arată analiştii XTB.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb