ANCHETĂ LA SENAT: Mai mulţi angajaţi ar fi folosit adeverinţe false de salariu pentru a lua credite mai mari

V.G.
Politică / 2 noiembrie 2022

Mai mulţi angajaţi ar fi folosit adeverinţe false de salariu pentru a lua credite mai mari

Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Prahova face verificări la Senat într-un dosar care vizează un prejudiciu de 5,7 milioane de lei, transmite Digi24.ro.

Potrivit sursei citate, este vorba de mai mulţi angajaţi care ar fi folosit adeverinţe false de salariu pentru a lua credite.

În perioada 2015-2022, aceste persoane ar fi solicitat şi ar fi obţinut 163 de credite de la mai multe CAR-uri din ţară, folosind documente care conţineau date care nu erau reale, pentru a îndeplini condiţiile necesare obţinerii acestor împrumuturi. Aveau trecute pe adeverinţe salarii mai mari, pentru a putea lua credite mai mari.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 6 milioane de lei, în jur de 1 milion de euro. Este vorba de 8 persoane, în acest moment se fac percheziţii.

Este vorba de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals în declaraţii.

Mario Oprea, secretar general al Senatului: "Nu sunt procurori DIICOT la Senatul României. La Senat a venit un singur document, care este o ordonanţă de predare a unor documente pe 23 septembrie. Nu e vorba de nicio descindere sau ceva asemănător. Singurul lucru pe care vi-l pot confirma este primirea unei ordonanţe de predare a unor documente în data specificată. Acele documente au fost predate în timpul prevăzut de lege, fără niciun fel de comentariu sau altă problemă. Au fost preluate de către Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova, cei care ne-au solicitat aceste documente. Dacă mi se specifică că au calitatea de suspect, numai atunci putem aplica prevederile legii, aplicând sancţiuni în funcţie de ceea ce se specifică în actele emise de aceste instituţii".

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Excelent. Ce sa inveti si ei de la oamenii pentru acre lucreaza?!

    1. invete

    Stii cum e cand 'prostul' se bucura de raul altuia ? ...de data asta eu sunt prostul...prost ca am facut candva un credit si ca bancile in lacomia lor au tras clapa , marit peste noapte dobanzike provocat criza si scos la mezat fraierii care nu au mai putut faca fata...si uite ca azi dupa 14 ani sunt tot dator si cu bunurile vandute la 20 % din pret ca la momentul 2009 banca nu a vrut sa vand 1/2 din imobil si sa achit 1/2 din datorie pt ca la reevaluarea jumatatii ramase nu ar mai fi iesit evaluarea..asa ca au preferat sa vandu dupa 10 ani la 20%...si restu sa-mi ramana datorie. Daca as fi stiut dinainte ce urma sa se intample...mai rau ca baietii din articol le-o trageam. Bravo lor. Banii luati de ei oricum nu-i faci dintr-un job normal in 25 ani. ( 150.000 €/persoana) . Si munca si stres si pe rNd. Asa vor face 1-3 ani puscarie si gata. Eu zic ca e bine. 3 ani cu mancare si cazare inclusa vs 25 ani munca.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb