ANCOM anunţă o nouă reducere a tarifelor serviciilor de voce în roaming, în UE

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 1 iulie 2011

Toţi operatorii care oferă servicii de roaming sunt obligaţi să aplice, începând cu data de 1 iulie, noi tarife maxime pentru servicii de voce atunci când utilizatorii proprii se află în roaming într-un alt stat membru UE sau în Norvegia, Islanda şi Liechtenstein, în cazul planurilor tarifare de bază, informează Autoritatea Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

Astfel, pentru un apel efectuat în roaming nu se va percepe un tarif mai mare de 0,35 euro/minut (fără TVA), iar pentru primirea unui apel abonaţii nu vor plăti mai mult de 0,11 euro/minut (fără TVA). Tariful pentru trimiterea unui mesaj text (SMS) în roaming rămâne neschimbat, respectiv maxim 0,11 euro (fără TVA), în timp ce primirea unui SMS este gratuită.

Noile tarife sunt conforme cu prevederile Regulamentului Parlamentului European şi al Consiliului privind roaming-ul în reţelele publice de comunicaţii mobile în interiorul Comunităţii Europene, iar toţi operatorii din România au anunţat deja că le vor respecta.

Aplicarea noilor tarife pentru apeluri se face automat şi în mod gratuit pentru utilizatorii care au activat serviciul roaming şi utilizează planurile tarifare de bază, adică cele cărora li se aplică Eurotariful, neimplicând încheierea unui abonament suplimentar sau alte costuri, aceste planuri tarifare putând fi combinate cu oricare alte planuri tarifare.

Aceste tarife maximale constituie plafonul pe care furnizorii sunt obligaţi să îl respecte în planul tarifar standard de servicii de roaming pe care îl pun la dispoziţia clienţilor, ei putând în acelaşi timp să ofere şi alte tipuri de planuri tarifare. Din acest motiv, este recomandat ca utilizatorii să analizeze oferta furnizorului propriu înainte de a pleca în călătorie, pentru a alege planul tarifar care se potriveşte cel mai bine necesităţilor fiecăruia.

Comisia Europeană se află în proces de revizuire a Regulamentului privind roamingul în reţelele internaţionale, un nou regulament urmând să fie dezbătut în perioada următoare.

Serviciul de roaming internaţional oferă utilizatorilor posibilitatea de a-şi folosi terminalul mobil (telefon, laptop etc.) atunci când călătoresc în afara ţării. Astfel, aceştia pot să sune şi să fie sunaţi, pot trimite sau primi SMS-uri sau folosi servicii de date (apeluri video, e-mail, navigare pe internet), chiar dacă nu sunt în aria de acoperire a reţelei furnizorului la care au abonament sau cartelă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb