ANCOM: Peste 80% dintre operatorii telecom au parcurs procedura de reautorizare

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 13 ianuarie 2011

ANCOM: Peste 80% dintre operatorii telecom au parcurs procedura de reautorizare

Peste 80% dintre furnizorii de reţele sau servicii de comunicaţii au parcurs, până la finele anului 2010, procedura de reautorizare pentru păstrarea dreptului de a activa pe piaţa de profil, proces în urma căruia au rămas 1.436 din cei peste 1.900 de furnizori înregistraţi. "La intrarea în vigoare a noului regim de autorizare generală, peste 1.900 de furnizori aveau obligaţia de a se reautoriza până la 31 decembrie 2010 (...). 82% dintre aceştia au răspuns demersului, 1.436 de furnizori optând pentru păstrarea dreptului, în timp ce 193 au renunţat la calitatea de furnizor", se arată într-un comunicat al ANCOM. În afara acestora, 285 de furnizori nu au transmis notificarea şi astfel le-a încetat dreptul de a mai furniza reţele sau servicii de comunicaţii, iar alţi 60 de furnizori nu pot activa încă pe piaţă întrucât notificările transmise de aceştia nu au îndeplinit ce-rinţele legale, se pre-cizează în comunicat.

Potrivit datelor Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), în prezent, un număr de 1.544 de furnizori de reţele sau servicii de comunicaţii sunt autorizaţi.

"Dintre aceştia, 1.436 sunt furnizori care au parcurs procesul de reautorizare în conformitate cu noul regim de autorizare stabilit de ANCOM în anul 2010, iar 108 sunt furnizori noi care au intrat pe aceas-tă piaţă", se spune în comunicat.

Furnizarea serviciilor de comunicaţii fără deţinerea unei autorizaţii reprezintă contravenţie şi poate fi sancţionată cu amendă de la 5.000 lei la 100.000 lei pentru societăţile comerciale cu o cifră de afaceri mai mică de 5.000.000 lei, sau în cuantum de până la 2% din cifra de afaceri, iar în cazul unor încălcări repetate, în cuantum de până la 5% din cifra de afaceri, pentru societăţile comerciale cu o cifră de afaceri de peste 5.000.000 lei.

Adoptarea Deciziei 338/2010, în baza căreia s-a efectuat reautorizarea furnizorilor de comunicaţii electronice, a avut ca scop, în principal, eficientizarea procedurii de autorizare, inclusiv prin clarificarea şi actualizarea unor aspecte precum: formularul-tip al notificării şi fişa de descriere a reţelelor şi serviciilor, procedura de sus-pendare a dreptului de a furniza toate sau anumite categorii de reţele sau de servicii de comunicaţii electronice, respectiv de încetare a dreptului de a fur-niza reţele sau ser-vicii de co-municaţii elec-tronice.

De asemenea, actualul regim de autorizare generală a fost necesar pentru a reflecta atât modificările şi completările din ultimii ani ale cadrului de reglementare din domeniul comunicaţiilor cât şi evoluţiile tehnologice de pe piaţă.

ANCOM este instituţia care protejează interesele utilizatorilor de comunicaţii din România, prin promovarea concurenţei pe piaţa de comunicaţii, administrarea resurselor limitate şi încurajarea investiţiilor eficiente în infrastructură.

1.544 de furnizori de reţele sau servicii de comunicaţii sunt autorizaţi în prezent.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb