ANCOM:  Veniturile totale din comunicaţii electronice rămân constante în prima jumătatea a anului

B.F.
Companii / 13 decembrie 2019

Sorin Grindeanu (Sursă foto: Twitter)

Sorin Grindeanu (Sursă foto: Twitter)

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a anunţat, vineri, că veniturile totale din comunicaţii electronice au rămas constante în prima jumătatea a acestui an, iar piaţa din România se menţine la venituri de 8,1 miliarde lei (1,7 miliarde euro), relatează News.ro.

Sorin Grindeanu, preşedintele ANCOM, a declarat: "Piaţa din România se menţine la 8,1 miliarde de lei venituri în primul semestru al anului, fiind înregistrate creşteri pe seama serviciilor de internet şi retransmisii programe televiziune, în detrimentul telefoniei, care continuă însă să aibă cea mai mare contribuţie la realizarea veniturilor. Premiera în telefonia mobilă este că, pe segmentul persoanelor fizice, numărul cartelelor cu abonament l-a depăşit pe cel al cartelelor preplătite".

Veniturile generate de furnizarea serviciilor de comunicaţii electronice au fost de 8,07 miliarde de lei în primul semestru al acestui an. Veniturile din furnizarea serviciilor de internet fix şi mobil au crescut în primele şase luni ale anului 2019 cu peste 4% şi au ajuns să reprezinte 31% din total.

În funcţie de veniturile obţinute din furnizarea de reţele şi servicii de comunicaţii electronice în prima jumătate a acestui an, primii trei sunt Orange cu 26%, grupul Telekom cu 24% şi Vodafone cu 21%, ceilalţi furnizori cumulând 29% din piaţă.

În total, în prima jumătate a anului 2019, s-a vorbit la telefonul mobil 33,6 miliarde minute (+0,1% faţă de semestrul anterior), un utilizator vorbind, în medie, 4 ore şi 9 minute pe lună. Durata medie a unui apel a fost de 2 minute şi 45 de secunde. Menţinerea nivelurilor traficului de telefonie mobilă este realizată pe seama apelurilor naţionale către alte reţele mobile.

În funcţie de numărul de cartele SIM active la sfârşitul lunii iunie a acestui an, Orange avea o cotă de piaţă de 39%, Vodafone 30%, Grupul Telekom 18%, ceilalţi furnizori însumând 14%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb