Andreea Negru, PEFA: "Susţinem antreprenoriatul feminin şi egalitatea de gen ca factori importanţi de dezvoltare economică durabilă"

F.D.
Miscellanea / 8 martie

Andreea Negru, PEFA: "Susţinem antreprenoriatul feminin şi egalitatea de gen ca factori importanţi de dezvoltare economică durabilă"

Patronatul European al Femeilor de Afaceri (PEFA) susţine antreprenoriatul feminin şi egalitatea de gen ca factori importanţi de dezvoltare economică durabilă, a declarat, astăzi, Andreea Negru, preşedintele organizaţiei într-o întrevedere cu Ştefan-Radu Oprea, ministru al economiei, antreprenoriatului şi turismului, cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Reprezentantul PEFA a afirmat: "Astăzi, în calitate de partener de dialog credibil, PEFA a venit cu propuneri concrete de îmbunătăţire a criteriilor de eligibilitate şi a procedurii specifice programului Femeia Antreprenor, într-un efort comun cu Ministerul Economiei Antreprenoriatului si Turismului, care încurajează antreprenoarele să-şi atingă potenţialul maxim şi să-şi transforme visele în realitate. Credem cu tărie că diversitatea şi incluziunea sunt fundamentale pentru succesul în afaceri. Programul Femeia Antreprenor este un exemplu al modului în care, prin parteneriat public-privat, putem să creăm un mediu propice în care femeile antreprenor să prospere şi să contribuie semnificativ în economia românească. Încurajăm toate femeile antreprenoare să exploreze această oportunitate."

"În antreprenoriat, eşecul poate fi şi o virtute", a declarat ministrul economiei, antreprenoriatului şi turismului, Ştefan-Radu Oprea, în debutul întrevederii. În acest context a fost abordată problema optimizării cursurilor de antreprenoriat, care ar putea beneficia de îmbunătăţire prin integrarea digitalizării, contribuind, astfel, la extinderea cunoştinţelor viitorilor antreprenori.

Mai mult, au fost prezentate şi aspecte legate de incubatoarele de afaceri, un program esenţial ce oferă start-up-urilor acces la infrastructură, mentorat, investitori şi alte forme de sprijin pentru a le facilita parcursul de la concepţie la produs. În timpul acestei discuţii, echipa PEFA a propus să fie luată în considerare implicaţia unităţilor de învăţământ, preşcolar şi şcolar particular, în cadrul programului. Având în vedere această propunere, alături de proiectul de grilă care stabileşte criteriile pentru evaluarea online a cererilor de finanţare în cadrul programului Femeia Antreprenor 2024, membrii PEFA au sugerat dezvoltarea unei colaborări între Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului şi Ministerul Educaţiei

Ministrul Ştefan Radu Oprea a subliniat faptul că s-a acordat o atenţie deosebită susţinerii egalităţii de gen în ceea ce priveşte cultura antreprenorială în rândul femeilor manager din sectorul IMM şi susţinut la rândul său că "indicatorii investiţionali legaţi de programele Femeia Antreprenor şi Start-Up Nation sunt extrem de încurajatori. Un exemplu concret este reprezentat de prima ediţie a programului Start-Up Nation, unde au fost integrate informaţii din 3 surse de date esenţiale: Inspectoratul Teritorial de Muncă, Ministerul Finanţelor şi Oficiul Naţional al Registrului Comerţului. În contextul primei ediţii, efectul surprinzător a fost că 91,5% dintre companiile înregistrate îşi menţin activitatea şi după 5 ani. Acest rezultat excepţional depăşeşte, astfel, orice aşteptare la nivel internaţional. Rentabilitatea pentru statul român se evidenţiază, atingând un impresionant procent de 155%. Această performanţă a fost realizată luând în considerare un scenariu minim, cu salariul minim pe economie şi un impozit de 1% din cifra de afaceri".

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii, Ştefan-Radu Oprea, ministru al economiei, antreprenoriatului şi turismului, a avut o întrevedere cu Andreea Negru, preşedintele Patronatului European al Femeilor de Afaceri (PEFA), care a fost însoţită de o delegaţie formată din femei antreprenor. În timpul discuţiei, au fost dezbătute teme legate de programele de finanţare dedicate mediului de afaceri, cu impact pozitiv pentru antreprenori. Mai exact, s-au punctat aspecte relevante privind structura ediţiei programului Femeia Antreprenor din acest an, precum şi detaliile proiectului de grilă şi procedura de implementare a acestuia.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. neica nimeni se tine ocupata plimband nimicul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb