ANDREEA PAUL:  "Relaţia dintre stat şi contribuabil va trebui semnificativ reclădită pe bază de parteneriat"

Diana Mihu
Politică / 28 noiembrie 2016

"Relaţia dintre stat şi contribuabil va trebui semnificativ reclădită pe bază de parteneriat"

Deputatul PNL Andreea Paul afirmă că relaţia dintre stat şi contribuabil va trebui semnificativ reclădită pe bază de parteneriat, dând ca exemplu faptul 15 firme au câştigat definitiv în instanţă din cele 131 care au dat în judecată ANAF din cauza respingerii sau anulării codului de TVA pe baza formularului 088, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Conform sursei citate, aceasta precizează că la sfârşitul lunii octombrie a transmis o interpelare parlamentară către ANAF în care a ridicat problema firmelor care s-au închis sau care au avut blocată activitatea din cauza formularului 088 vizând înregistrarea firmelor în scopuri de TVA, câte au atacat deciziile ANAF în instanţă şi câte firme şi-au obţinut dreptatea în justiţie până în prezent.

"Astăzi am primit răspunsul din partea ANAF, din care reiese că 131 de societăţi au întreprins acţiuni în instanţă împotriva a 137 de decizii ale ANAF de respingere sau de anulare a înregistrării lor în scopuri de TVA, în urma aplicării procedurii de evaluare a intenţiei şi capacităţii persoanelor impozabile de a desfăşura activităţi economice în sfera de aplicare a TVA, în baza formularului 088. Până în prezent, instanţele judecătoreşti au emis 15 hotărâri definitive în favoarea contribuabilului, mă informează ANAF. În restul cazurilor încă nu se cunosc deciziile finale", precizează Andreea Paul.

Deputatul liberal adaugă că "relaţia dintre stat şi contribuabil va trebui semnificativ reclădită pe bază de parteneriat, încredere şi eficienţă în colectarea taxelor şi a impozitelor la stat, fără a pune pe drumuri contribuabilii prin instanţele judecătoreşti pentru a-şi apăra drepturile în faţa birocraţilor fiscali".

Paul apreciază, totodată, că ultima decizie a ANAF de a nu genera dosare penale pentru evaziune fiscală mai mică de 50 de mii de lei în cazul în care se recuperează prejudiciile este una "corectă şi bine-venită".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Exact ca pe vremea lui Boc. Si atunci relatia rea perfecta, dar doar pentru prietenii vostri. Si atunci TVA se recupera dar doar daca te numeai Baklini.

    1. 2 mil de sirieni au fugit de razboi, 4 mil de romani de saracie si mii de firme de nebunia taxelor si a anaf sau alte institutii de control abuzatoare...stii cine le-a construit? 15 ani stanga cu psd! 10 ani dreapta cu pnl si pdl!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb