Angajarea temporară, o soluţie pentru piaţa forţei de muncă

Doru Mocanu, IAŞI
Ziarul BURSA #Companii #Resurse Umane / 19 aprilie 2010

Salariile mici, imposibilitatea de a găsi şi a păstra personal calificat, emigrarea forţei de muncă, pretenţiile salariale prea ridicate sau nivelul foarte slab de pregătire a tinerilor absolvenţi sunt doar câteva dintre problemele ridicate în faţa specialiştilor în resurse umane de la Gi Group de către angajatorii ieşeni în cadrul unei conferinţe având ca temă soluţiile flexibile de forţă de muncă. Unul dintre cele mai importante neajunsuri prezentate de participanţii la conferinţă este cel al găsirii şi păstrării de personal calificat. "Companiile din Iaşi se plâng că este foarte greu să găsească oameni cu calificare. În această perioadă sunt mulţi care îşi caută un loc de muncă. Dacă înainte pe site-urile de recrutare nu era cererea atât de mare, acum, în doar câteva ore de la postarea unui job vacant, solicitările de angajare sunt de ordinul sutelor. Este foarte greu să filtrezi toate aceste solicitări pentru a găsi pe cei cu pregătirea necesară", este de părere Minola Jac, directorul de marketing al Gi Group. Salariile mici pe care le pot oferi angajatorii sunt o altă problemă actuală a pieţei muncii. În foarte multe dintre companiile ieşene au fost luate decizii de reducere a salariilor, dar angajaţii nu au reuşit să se obişnuiască să fie atenţi şi la pachetele de bonusuri oferite de angajator. Lipsa de pregătire a tinerilor care ies de pe băncile facultăţilor este un alt impediment în buna desfăşurare a activităţii companiilor. Nu în ultimul rând, printre problemele ridicate de angajatorii ieşeni se numără relaţiile dificile cu instituţiile statului, în special cu Inspectoratul Teritorial de Muncă sau cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Una dintre soluţiile propuse de specialiştii în resurse umane de la GI Group este angajarea temporară. În cazul în care companiile optează pentru această soluţie, agentul de muncă temporară se va ocupa inclusiv de plasarea şi administrarea angajaţilor. Aceasta ar fi o soluţie atât pentru reducerea şomajului, precum şi pentru diminuarea fenomenului muncii la negru.

La începutul anului 2009, Gi Group a făcut o investiţie strategică în România, cumpărând pachetul majoritar de acţiuni al Barnett McCall Recruitment, unul din principalii furnizori de servicii de resurse umane din ţară. În prezent, ca urmare a acestei operaţiuni, Gi Group are patru birouri regionale permanente în România: Bucureşti (1999), Timişoara (2006), Cluj-Napoca (2007) şi Oradea (2007), dar planurile de dezvoltare ale companiei includ deschiderea de noi filiale în România, urmărind atât să-şi intensifice prezenţa în centrul şi vestul ţării, cât şi să se dezvolte în est şi sud, inclusiv prin deschiderea unei filiale la Iaşi, în cursul acestui an.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3163
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9016
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.8761

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb