ANISIE: "Indiferent de situaţie, ştiinţa trebuie să fie prioritară atât în educaţia tinerilor, cât şi în viaţa de zi cu zi"

J.P.
Politică / 25 noiembrie 2020

"Indiferent de situaţie, ştiinţa trebuie să fie prioritară atât în educaţia tinerilor, cât şi în viaţa de zi cu zi"

Ştiinţa trebuie să fie prioritară atât în educaţia tinerilor, cât şi în viaţa de zi cu zi, indiferent de situaţie, a declarat ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, cu prilejul unei vizite la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare din Bucureşti, conform Agerpres.

"Indiferent de situaţie, ştiinţa trebuie să fie prioritară atât în educaţia tinerilor, cât şi în viaţa noastră de zi cu zi. Tocmai de aceea, cu toţii trebuie să fim conştienţi de valoarea uriaşă pe care o are sectorul naţional Cercetare-Dezvoltare-Inovare în transformarea ţării noastre. Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare din Bucureşti deţine toate premisele pentru a contribui la crearea unei pieţe alimentare cu produse de înaltă calitate şi sigure, pentru a fi o voce autorizată, la nivel naţional, în ceea ce priveşte promovarea unei alimentaţii sănătoase, a unui stil de viaţă sănătos", a spus ministrul Monica Anisie, potrivit unui comunicat al MEC.

Întâlnirile ministrului Monica Anisie cu echipele de cercetători din institutele româneşti de profil au continuat miercuri cu vizita efectuată la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare (INCDBA - IBA) din Bucureşti, instituţie aflată în coordonarea Ministerului Educaţiei şi Cercetării.

Cu acest prilej, ministrului i-au fost prezentate portofoliul de servicii, standardele de vizibilitate naţională şi internaţională, precum şi proiectele actuale în pregătire. Domeniul principal de activitate al INCDBA - IBA Bucureşti este sectorul agroalimentar/bioeconomie.

"Prin proiectele desfăşurate atât la nivel naţional, cât şi internaţional, cercetătorii IBA au o contribuţie esenţială la creşterea calităţii vieţii oamenilor prin hrana sănătoasă. O dovadă este racordarea INCDBA - IBA Bucureşti la infrastructura europeană de cercetare METROFOOD-RI. Din această poziţie, institutul coordonează, în cadrul proiectului de organizare structurală şi funcţională a acestei infrastructuri, Blocul de activităţi de planificare strategică - strategia de cercetare, Planul de implementare, poziţionarea pe piaţa cercetării internaţionale, impactul socio-economic şi legăturile cu actorii din sistemul alimentar", se mai arată în comunicatul MEC.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Care stiinta, Tuto? Aia cu "pepsiglas" sau cea "cu copiii care pot face scoala online, fara curent electric in case"? Si asta o fi facand parte dintre cei 472 de "specialisti" ai PNLeprelor?

    Asta e dresata sa arunce nutret pentru cretini.

    de Magurele ce mai zici draguta?

    ai dat-o de perete si asa ai lasat-o!

    dute sa fati singura felul pt ca ai distrus DEFINITIV scoala si stiinta in Romania 

    Cretinasii de serviciu

    Nu mai e nimic de descoperit !!!! STOP : covid 20-1 !!!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb