ANPC a efectuat acţiuni de control la 41 de operatori economici din Mall Băneasa

S.B.
Miscellanea / 3 noiembrie 2023

ANPC a efectuat acţiuni de control la 41 de operatori economici din Mall Băneasa

Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea (CRPCR) Bucureşti-Ilfov a desfăşurat, sub coordonarea vicepreşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Sebastian Hotca, o amplă acţiune de control, la 41 de operatori economici care îşi desfăşoară activitatea în complexul Centrul Comercial Mall Băneasa din Bucureşti, pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile legale în domeniu, în cadrul activităţilor de prestare a serviciilor alimentare şi de comercializare a produselor alimentare şi nealimentare.

În urma neregulilor constatate, comisarii CRPCR Bucureşti-Ilfov au aplicat următoarele sancţiuni:

- 47 amenzi contravenţionale în valoare totală de 230.000 lei;

- 19 avertismente;

- oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme, în valoare de peste 10.000 lei;

- oprirea temporară de la comercializare a produselor alimentare şi nealimentare neconforme în valoare de circa 580.000 lei;

- oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficienţelor constatate pentru Băneasa Development SRL, administratorul Mall Băneasa, fiindu-le recomandată oprirea temporară a prestării de servcii altor 5 operatori economici afectaţi direct de abaterile constatate în spaţiile de folosinţă comună.

" Acţiunile noastre de control urmăresc restabilirea stării de normalitate şi respectarea condiţiilor legale de desfăşurare a activităţii operatorilor economici.

De aceea, periodic, monitorizăm cu atenţie piaţa, astfel încât să corectăm, orice neglijenţă sau derapaj din partea operatorilor economici, aceste măsuri disuasive având rolul de a remedia deficienţele care pun în pericol sănătatea sau viaţa consumatorilor" - Sebastian Hotca, vicepreşedinte ANPC.

În timpul controlului, au fost constatate nereguli la culoarele de aprovizionare ale zonelor în care îşi desfăşoară activitatea operatorii economici care prestează servicii de alimentaţie publică, în mall, respectiv:

- folosirea unui culoar de trecere insalubru, în vederea aprovizionării cu:

paviment depreciat, cu zone denivelate, cu rupturi ale stratului superior de acoperire a vopselei cauciucate

pereţi neigienizaţi, cu praf în strat grosier, pânze de păianjen

pereţi sparţi, cu colţuri nefinisate/lovite/depreciate

prezenţa insectelor vii - gândaci

prezenţa unor rozătoare în stare inertă.

Drept urmare, operatorii economici care prestează servicii de alimentaţie publică şi se aprovizionează prin culoarul de trecere pentru care a fost dispusă măsura, au fost înştiinţaţi cu privire la situaţie şi la imposibilitatea utilizării acestei zone până la rezolvarea problemelor.

Mai mult, după solicitarea de verificare a remedierii deficienţelor, pe data de 01.11.2023, s-a constatat nerealizarea acesteia, în fapt, aplicându-de o nouă sancţiune, în valoare de 10.000 lei, si menţinîndu-măsura dispusă.

Principalele abateri constatate de echipele de control la operatorii care prestează activităţi comerciale în centrul comercial au fost:

- folosirea unor agregate frigorifice cu praf şi grăsime, resturi alimentare, chedere neigienizate corespunzător, grătare cu rugină şi vopsea exfoliată;

- neinformarea sau informarea incompletă referitoare la ingrediente, alergeni şi declaraţiile nutriţionale ale preparatelor culinare;

- folosirea unor spaţii de lucru din cadrul blocului alimentar neigienizate corespunzător;

- folosirea unor produse alimentare/materii prime în afara datei limită de consum;

- utilizarea unor materii prime fără elemente de identificare pentru a se putea stabili transabilitatea produsului;

- utilizarea unor ustensile şi accesorii necorespunzătoare (degradate sau prezentând uzură avansată);

- comercializarea unor produse textile fără a avea menţiuni cu privire la compoziţia fibroasă a ţesaturii sau fără traducere în limba română, pe etichete;

- comercializarea unor produse nealimentare fără a avea menţionate pe etichetă elementele de identificare şi caracterizare sau modul de întreţinere;

- neafişarea preţurilor pentru unele produse aflate la comercializare;

- comercializarea unor produse cosmetice fără informaţii în limba română privind modul de utilizare sau a avertismentelor aferente utilizării;

- comercializarea unor produse cosmetice având testere fără menţiuni privind data deschiderii.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Tot e altfel, dacă ot spune asa , fata de kkland sau lodu ri etc, înțelegeți ca suntem colonie, adică nu avem nicio șansă de a ne hrăni, îmbracă, educa, ca acei cotropitori/cuceritori marca neocomuniste sau neonaziste! Jos comunismul! Afara cu trădătorii și spionii! La pușcărie cu gorilele lor , jeandarmerii, securiștii etcmars la Ocna odiosilor! Monarhia salvează România!

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb