ANPC intră în ograda furnizorilor de utilităţi, servicii de telefonie şi televiziune

Cornelia Angelescu
Ziarul BURSA #Companii / 23 martie 2007

Autorităţile vor verifica clauzele din contractele celor 1.300 de agenţi economici care prestează servicii

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPS) lansează, astăzi, primul control în domeniul serviciilor oferite de operatorii economici pe bază de contracte încheiate cu consumatorii persoane fizice. La baza acţiunii este verificarea aplicării prevederilor Ordinului nr.92 din februarie 2007. Normele aprobate de acest Ordin privesc informarea clară, corectă şi completă a consumatorilor persoane fizice asupra fiecărui punct din contractele preformulate folosite de operatorii economici prestatori de servicii. Acestea trebuiau aplicate până la 23 martie 2007.

După perioada de graţie scursă, controlul inspectorilor ANPC vizează serviciile din toa­te domeniile oferite de 1.300 de operatori economici din întreaga ţară. Vor fi controlate contractele de furnizare a serviciilor de televiziune prin cablu şi televiziune digitală, servicii de telefonie mobilă, telefonie fixă şi internet, contractele de furnizare reglementată a gazelor naturale pentru consumatorii captivi casnici, cele de colectare a deşeurilor municipale, de furnizare a energiei termice, alimentare cu apă şi de canalizare, electricitate.

De asemenea, în perioada următoare, ANPC va verifica respectarea prevederilor legale privind protecţia consumatorilor la încheierea contractelor de credit pentru persoane fizice.

În principal, prin recentele norme nu se mai admite plata anticipată a serviciului, întreruperea prestării serviciului fără avizarea consumatorului, rezolvarea reclamaţiilor în termen neprecizat etc. În cazul operatorilor nealiniaţi prevederilor normelor, ANPC va dispune intrarea în legalitate în termen de 5 zile, după care se va re-verifica operatorul prestator de servicii. În cazul repetării neconformităţii, autorităţile vor dis­pune o amendă între 1.000 şi 5.000 lei noi, urmată de sancţiunea închiderii temporare a unităţii pe o durată de la 6 luni la 12 luni.

Marian Zlotea, secretar de stat, preşedintele ANPC, a precizat că rezultatele controlului, inclusiv măsurile luate, vor fi făcute publice peste zece zile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb