ANRCTI şi Orange România deschid un nou telecentru la Costeşti

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 25 mai 2007

143 de telecentre funcţionale odată cu lansarea telecentrului din Costeşti, Dâmboviţa

Odată cu lansarea telecentrului din satul Costeşti, oraşul Fieni, judeţul Dâmboviţa, Autoritatea Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei (ANRCTI) marchează cel de al 143-lea telecentru funcţional. Vicepreşedintele ANRCTI Codruţa Meran, împreună cu Liviu Turcu, reprezentantul Orange România, au testat, împreună cu localnicii, serviciile de telefonie şi de acces la Internet oferite de telecentrul instalat în această comunitate izolată din punct de vedere al accesului la telefonie de către Orange România.

Telecentrul din Costeşti face parte din programul naţional de instalare a telecentrelor în satele fără acces sau cu acces redus la servicii de telefonie, iniţiat de ANRCTI în anul 2004. Până la acest moment, ANRCTI a organizat 5 licitaţii pentru instalarea de telecentre într-un număr total de 331 localităţi.

"Telecentrul trebuie să devină un centru al cunoaşterii, locul în care tineri şi bătrâni deopotrivă pot găsi mijloacele de comunicare şi informare atât de necesare astăzi, indiferent dacă locuiesc în mediul rural sau urban. Cu ocazia vizitei la telecentrul din Costeşti, ANRCTI lansează proiectul pilot "Zilele porţilor deschise", proiect în cadrul căruia vor fi stabilite o serie de zile în care vor fi invitaţi la telecentru specialişti din domenii de interes pentru comunitate - juridic, economic - care să răspundă la întrebările locuitorilor", a declarat Codruţa Meran, vicepreşedinte ANRCTI.

"Acesta este cel de-al cincelea telecentru deschis de către Orange în judeţul Dâmboviţa. Cu ajutorul telecentrului 2000 de locuitori din zonă au acces la Internet şi alte tehnologii cu ajutorul cărora pot să acceseze la informaţii, pot să înveţe sau să comunice cu lumea. Prin intermediul telecentrului pot fi promovate oportunităţi economice locale, pot fi accesate programe de tipul învăţământului la distanţă, informaţii medicale, programe de dezvoltare socială, contribuind astfel la reducerea izolării şi a decalajelor existente în zonele defavorizate" a declarat Liviu Turcu - Responsabil Proiect, Orange România.

Telecentrul este un spaţiu public dotat cu cel puţin două aparate telefonice, două calculatoare, un fax şi un dispozitiv UPS. Astfel, cei aproximativ 800 de locuitori din Costeşti vor putea iniţia şi primi apeluri locale, naţionale şi internaţionale, inclusiv către reţelele de telefonie mobilă, vor putea apela numărul de urgenţă - 112 şi vor avea acces la Internet şi fax. Şi aceasta în condiţiile în care, în prezent, în sat există un singur post de telefonie fixă.

Telecentrele sunt instalate în sate fără acces la servicii de comunicaţii şi sunt spaţii publice de unde sătenii pot da sau primi telefoane şi faxuri şi pot folosi calculatoare conectate la Internet. Instalarea lor face parte din programul naţional de implementare a serviciului universal, la finalul căruia locuitorii a peste 600 de comunităţi izolate din mediul rural vor avea acces la servicii de telefonie şi Internet.

Autoritatea Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei este instituţia independentă de reglementare în domeniul comunicaţiilor electronice, tehnologiei informaţiei şi al serviciilor poştale. În activitatea sa, ANRCTI urmăreşte ca obiective majore: promovarea concurenţei, protecţia intereselor utilizatorilor finali şi încurajarea investiţiilor eficiente în infrastructură. Pentru mai multe detalii despre activitatea ANRCTI vizitaţi www.anrcti.ro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb