Antibiotice Iaşi a demarat în această săptămână programul "Colegiul Tehnic a+" ,o platformă de susţinere a sistemului de învăţământ tehnic şi profesional din ţara noastră. Prin acest program compania îşi propune să organizeze sesiuni de intership prin care să investească în pregătirea persoanelor din mediul rural pentru activităţile tehnice din cadrul companiei, conform unui comunicat remis redacţiei.
"Suntem unul dintre cei mai importanţi angajatori din România şi ne dorim ca modul în care ne desfăşurăm activitatea să aducă plus valoare atât pentru angajaţii noştri cât şi pentru comunităţile locale. Succesul nostru pe termen lung depinde în egală măsură de aceştia, iar angajamentul nostru puternic pentru o dezvoltare sustenabilă poate fi atins doar dacă cei din jurul nostru cresc odată cu noi. Prin implementarea unei asemenea iniţiative ne dorim să contribuim la dezvoltarea socială şi economică a grupurilor vulnerabile din mediul rural.
"Colegiul Tehnic a+" face parte din "Academia a+", o platformă axată pe programe de educaţie, inovaţie, susţinere şi dezvoltare a competenţelor profesionale atât a propriilor angajaţi cât şi a comunităţii, pe care dorim să o dezvoltăm în viitor.", a declarat Ioan Nani, director general Antibiotice
Potrivit sursei citate, Colegiul Tehnic a+ este structurat pe ateliere de dezvoltare profesională, o îmbinare echilibrată între teorie şi practică, ce va asigura potenţialilor angajaţi (circa 25 de participanţi) toate competenţele necesare practicării cu succes a unei meseriii specifice industriei farmaceutice.
În cadrul "Colegiului Tehnic a+" se pot înscrie persoane cu studii medii, cu sau fără bacalaureat, din localităţile rurale limitrofe Iaşului, interesate să înveţe şi să evolueze profesional. Pe parcursul celor 6 luni ale programului de intership, participanţii vor avea acces gratuit la toate resursele materiale ale companiei şi la cei mai buni specialişti de la care să înveţe o meserie de viitor. De asemenea, participanţii vor beneficia de o serie de facilităţi precum şi de o indemnizaţie lunară în valoare de 1.500 lei net.
La sfârşitul programului, în luna septembrie 2022, absolvenţii au posibilitatea să se angajeze în companie şi să se alăture echipei de profesionişti a Antibiotice, se arată în comunicat.