ANTREPRENORIAT Microcramă cu fonduri europene într-o zonă viticolă cu renume din judeţul Buzău

MARILENA DINU
Ziarul BURSA #Frăţia Vinului #Fonduri Europene / 30 septembrie 2014

Într-o zonă în care sunt circa 1.800 de proprietari de viţă de vie, respectiv Podgoria, judeţul Buzău, Olaru Benedict a reuşit să se impună printr-o afacere care i-a adus în ultimii ani o cifră de afaceri de 200.000 de lei anual.

Buzoianul şi-a început investiţia în 2009, când a depus un proiect ca să primească finanţare de la Uniunea Europeană în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2007-2013. Cu banii obţinuţi şi-a deschis Casa de Vinuri Podgoria, o microcramă cu o capacitate de producţie de 100.000 de litri.

"Fiind în zonă, aveam vie şi era foarte greu să găsim unde să ne vindem strugurii, iar preţul era foarte mic. Aşa ne-am orientat către fondurile europene şi prin Măsura 123 am accesat finanţarea necesară şi am înfiinţat această microcramă, o vinificaţie până la faza de îmbutelire", a mărturisit Olaru Benedict.

Omul de afaceri mărturiseşte că, la început, nu a fost deloc încrezător în şansele de a accesa fonduri europene. Mai mult, buzoianul a negociat cu firma de consultanţă care l-a ajutat în redactarea proiectului, să-i plătească onorariul, doar dacă va primi finanţarea. La un an de la depunerea documentaţiei, buzoianul a primit răspunsul pozitiv care i-a adus peste o sută de mii de euro, nerambursabili.

"Proiectul a fost de 234.000 de euro, nerambursabili jumătate. M-am apucat de proiect cu gândul că nu se realizează. Partea tehnică a proiectului e gândită de mine, iar partea economică de o firmă de consultanţă din Focşani", a mai spus Olaru.

Buzoianul intenţionează să mai depună un proiect pentru a-şi extinde afacerea. Deocamdată produce doar vin de masă.

"Vânzarea ca mic producător e grea. Dacă nu ai un brand , un nume cunoscut pe piaţă e greu să intri în marile lanţuri de magazine. Eu am câştigat piaţa Râmnicului Sărat şi aici vindem deocamdată", a declarat producătorul.

Casa de Vinuri de la Podgoria produce mai multe sortimente de vinuri precum Souvignon Blanc, Riesling, Cabernet, Muscat Otonel, iar de anul acesta când vor intra pe rod şi cele zece hectare de vie nouă, Olaru Benedict va vinde şi Fetească Neagră şi Fetească Regală. În prezent, omul de afaceri are la Podgoria 25 de hectare de viţă de vie.

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb