ANUL TRECUT Ariston Thermo, profit net de 62 milioane euro, cu 24% mai mare

V.B.
Companii #Construcţii / 15 aprilie 2014

Paolo Merloni

Paolo Merloni

Producătorul de echipamente de încălzire Ariston Thermo Group a încheiat anul trecut cu venituri de 1,335 miliarde euro, în creştere cu 0,8% faţă de 2012 (2,4% dacă nu se iau în calcul fluctuaţiile ratei de schimb valutar), şi un profit net de 62 milioane euro, mai mare cu 24% decât în anul precedent, potrivit unui comunicat trimis astăzi redacţiei.

De asemenea, EBITDA (profitul înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare) s-a cifrat la 141 milioane euro, după un avans de 7,6%, iar EBIT (profitul înainte de dobânzi şi taxe) a ajuns la 99 milioane euro, în creştere cu 16,5% raportat la anul 2012. Toate acestea au avut loc pe fondul majorării investiţiilor în Cercetare şi Dezvoltare, de la 58 la 61 milioane euro.

Paolo Merloni, Preşedintele Executiv al Ariston Thermo, a declarat: "În 2013, ne-am crescut şi mai mult prezenţa la nivel internaţional, prin operaţiuni majore de dezvoltare, consolidându-ne poziţia din Europa şi Italia prin creşterea investiţiilor în cercetare şi dezvoltare".

În plus, de-a lungul anului trecut, Ariston Thermo şi-a continuat creşterile atât pe pieţele mature, cât şi pe cele emergente, prin investiţii în îmbunătăţirea produselor şi ridicarea prezenţei la nivel internaţional.

Astfel, la mijlocul lui 2013, compania a anunţat două asocieri importante: una pe piaţa italiană şi alta peste graniţe. Prima implica achiziţia unui producător de componente electrice, DhE, în timp ce a doua avea în vedere un o colaborare în Uzbekistan cu firma Uztransgaz (o subsidiară a furnizorului de utilităţi deţinut de stat Uzbekneftegaz), axată pe producerea şi distribuţia de gaze natural pe piaţa locală.

La începutul acestui an, Grupul Ariston Thermo l-a numit pe Leonardo Senni în funcţia de director general.

Pentru 2014, compania urmăreşte să se concentreze pe brandurile proprii, investind în marketing, comunicare, producţie şi cercetare şi dezvoltare.

Prima parte a anului în curs a însemnat pentru Ariston Thermo şi inaugurarea unei unităţi de producţie a boilerelor electrice în apropiere de Hanoi, Vietnam (ţară în care Grupul este prezent din 1988), care va deservi piaţa autohtonă, cât şi ţările din Asia de Sud-Est. Întreprinderea este amplasată pe 50 de mii de metri pătraţi şi a dus la crearea a circa 300 de locuri de muncă în regiune, având o capacitate de producţie de 1 milion de boilere pe an.

Tot la începutul acestui an, Ariston Thermo şi-a continuat expansiunea internaţională, prin intrarea pe piaţa din Africa de Sud (unde Grupul nu avea o prezenţă directă), odată cu achiziţia unei companii cu creşteri rapide, Heat Tech Geysers, cu 150 de angajaţi şi încasări de 15 milioane de euro în 2013, în creştere comparativ cu anul precedent. Translink Corporate Finance a acţionat în calitate de consultant financiar unic, se mai arată în comunicat.

Ariston Thermo România este filiala locală a companiei italiene Ariston Thermo Group, ce produce echipamente şi servicii pentru încălzire şi apă caldă menajeră. Portofoliul de produse al Ariston Thermo România este compus din centrale termice murale şi de pardoseală, convenţionale şi în condensare sub brandurile Ariston, Chaffoteaux şi Rendamax, boilere electrice şi indirecte, instanturi pe gaz, aparate de aer condiţionat, pompe de căldură şi panouri solare.

Ariston Thermo Group a vândut anul trecut 7,2 milioane de produse în peste 150 de ţări. Compania are în total 6.600 de angajaţi în cele 45 de companii şi 7 reprezentanţe aflate în 31 de state. Grupul asigură, de asemenea, o distribuţie ce acoperă peste 150 de state din întreaga lume, în special sub brandurile Ariston, Elco, Chaffoteaux şi Racold.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb