APMGR doreşte un acces mai bun al produselor generice pe piaţă

C.P.
Companii #Sănătate / 16 iunie 2010

Consumul de medicamente generice, fabricate în România a scăzut în ultimii ani din cauza constrângerilor impuse de autorităţi, arată un comunicat al Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice din România, care atrage atenţia asupra implicaţiilor de ordin social şi economic pe care acestea le presupun.

Au fost scoase din nomenclatorul de producţie peste 150 de medicamente din cauza preţurilor inadecvate impuse de reglementări. În consecinţă, anul trecut producătorii locali au disponibilizat peste 500 de angajaţi şi au avut peste 1000 de zile de şomaj tehnic din cauza reducerii cererii din piaţă.

Dragoş Damian, preşedintele APMGR afirmă: "În prezent s-a ajuns la situaţia în care 60% dintre medicamente sunt cumpărate de către pacienţi cu bani din buzunar. Asistăm la încercări sistematice de discreditare a produselor generice în general, şi a producătorilor de medicamente locali, în special. Iar efectele economice nu sunt deloc de neglijat: astfel, reducerea cifrei de afaceri a acestora va rezulta in diminuarea contribuţiei la bugetul de stat cu aproximativ 10% în 2010 fapt de natură să contribuie la agravarea deficitului bugetar şi la dezechilibrarea balanţei comerciale."

APMGR reuneşte cei mai importanţi opt producători de medicamente din România: Actavis / Sindan, Antibiotice, Biofarm, Gedeon-Richter, Labormed, Sandoz, Terapia-Ranbaxy şi Zentiva, cu o cifră de afaceri cumulată de 1,5 miliarde lei la nivelul anului 2009 şi care angajează împreună peste 7500 persoane cu înaltă calificare.

În consecinţă, APMGR solicită autorităţilor să accelereze accesul produselor generice pe piaţă prin simplificarea procedurii de aprobare a preţului, dar şi soluţii de finanţare pentru găsirea de soluţii terapeutice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb