Apple emite pentru prima dată obligaţiuni canadiene în dolari

Cristina Radu
Companii / 17 august 2017

Apple emite pentru prima dată obligaţiuni canadiene în dolari

Apple Inc. s-a alăturat Tesla Inc. şi Amazon.com Inc. în cadrul pieţei obligaţiunilor corporative în această săptămână, cu "obligaţiuni de arţar", aceasta fiind prima sa incluziune pe piaţa canadiană, potrivit MarketWatch. Producătorul de iPhone AAPL a vândut 2,5 miliarde de dolari în bancnote nesecurizate care au un cupon de 2,513%, potrivit unei cereri depuse pentru Comisia de Valori Mobiliare şi de Burse.

"Obligaţiunile de arţar" sunt obligaţiuni emise de companii străine în dolari canadieni. Piaţa a fost folosită în cea mai mare parte de bănci, deşi Anheuser-Busch InBev NV BUD, cea mai mare fabrică de bere din lume după vânzări, a încheiat un contract de două miliarde de dolari în luna mai, potrivit firmei de cercetare CreditSights.

Veniturile acordului Apple vor fi folosite pentru a finanţa programul de returnare pentru acţionarii companiei şi pentru scopuri corporative generale: capital de lucru, achiziţii şi rambursarea datoriilor, potrivit declaraţiei. Apple a avut 96,6 miliarde în obligaţiuni negarantate şi 12 miliarde dolari în obligaţiuni termen scurt negarantate.

Apple a apelat repetat pe piaţa obligaţiunilor pentru a finanţa programul de returnare pentru investitori lansat în 2012. Firma a preferat să preia datorii, în loc să repatrieze deţinerile de numerar în străinătate care ar fi supuse unui impozit pe profit de 35%. Trump s-a angajat să aplice un impozit redus de repatriere unică pentru a încuraja companiile americane să-şi aducă numerarul în ţară ca parte a unei reforme fiscale, dar mişcarea rămâne incertă, deoarece alte mişcări ale politicii Trump au stagnat.

Apple a avut până în prezent datorii în dolari americani, în lire sterline şi în euro, şi a făcut prima sa ofertă samurai sau ofertă exprimată în yeni japonezi în iunie 2015.

Contractul Apple vine la câteva zile după Tesla a vândut obigaţiuni de 1,8 miliarde de dolari pe 8 ani în prima vânzare a datoriei. Tesla a emis obligaţiuni convertibile în trecut, care se transformă în capitaluri proprii şi sunt susţinute de preţul acţiunilor.

Cele mai active obligaţiuni ale Apple, notele de 3.200% care vor ajunge la maturitate în luna mai a anului 2027, au fost tranzacţionate ultima oară la 101.372 cenţi pe dolar pentru a obţine 3.032%, potrivit MarketAxess. Amazon a vândut marţi 16 miliarde de dolari în obligaţiuni pentru a-şi finanţa achiziţia Total Foods Market Inc.

Pe piaţa acţiunilor, acţiunile Apple au crescut cu 0,4% şi au câştigat 40% în 2017, în timp ce Dow Jones Industrial Average a câştigat 11,7%, iar S&P 500 10,5%.

HSBC, pieţele de capital RBC, BMO Capital Markets şi Goldman Sachs au fost conducători de subscriere pentru tranzacţie, alături de Bank of America Merrill Lynch, CIBC Capital Markets şi TD Securities, care acţionează în calitate de co-manageri. Tranzacţia la preţul de 80 puncte deasupra obligaţiunilor guvernamentale de 7 ani, potrivit Globe and Mail, este cea mai mare afacere cu "obligaţiuni de arţar" vreodată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb