Aproximativ 35.000 de joburi noi şi aproape 1 milion de aplicări au fost înregistrate în septembrie pe eJobs.ro

S.B.
Companii / 28 septembrie 2022

Aproximativ 35.000 de joburi noi şi aproape 1 milion de aplicări au fost înregistrate în septembrie pe eJobs.ro

Aproximativ 35.000 de joburi noi au fost postate în luna septembrie pe eJobs.ro, cea mai mare platformă de recrutare din România. Dintre acestea, 7.4% sunt locuri de muncă exclusiv remote şi 6.8% se adresează candidaţilor care vor să lucreze în străinătate.

Un element de noutate al ultimei luni este legat de evoluţia joburilor, pe domenii. Astfel, în timp ce retailul marchează o temperare a nevoii de candidaţi noi, sectoare precum serviciile, industria alimentară sau turismul înregistrează un număr mai mare de locuri de muncă scoase pe piaţă comparativ cu lunile anterioare. Dintre acestea, turismul a crescut cel mai mult, în luna septembrie fiind al patrulea cel mai activ domeniu, din punctul de vedere al angajărilor, după comerţ, servicii şi industria alimentară. "Această dinamică nu afectează însă poziţia de lider a retailului, care, cu aproape 8.000 de joburi noi, rămâne cel mai mare angajator din economie, nu doar din perspectiva volumului, ci şi a ratei de penetrare - este domeniul cu cea mai extinsă prezenţă, din punct de vedere geografic, dar şi al adresabilităţii către toate categoriile de candidaţi, de la entry level până la top management", spune Roxana Drăghici, Head of Sales în cadrul eJobs România.

Jumătate din joburile disponibile se adresează candidaţilor din Bucureşti, urmând cele postate de angajatorii din Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, Braşov şi Constanţa. 2.400 de locuri de muncă remote au fost postate în luna septembrie şi puţin peste 2.200 au intrat în categoria "joburi în străinătate". Entry level (0 - 2 ani de experienţă) şi mid - level (2 - 5 ani de experienţă) sunt categoriile de candidaţi care au, în acest moment, cele mai multe oportunităţi de angajare în piaţă.

În ceea ce priveşte aplicările, septembrie este luna în care interesul candidaţilor pentru joburile remote a atins cel mai ridicat nivel din acest an. 130.000 de aplicări, reprezentând 15% din numărul total, au mers către locurile de muncă remote. Aproape jumătate au fost adunate de angajatorii din call - center / BPO şi 40.000 de către cei din IT / Telecom. Advertising / marketing / PR, servicii şi financiar - bancar au fost alte trei domenii spre care s-au orientat candidaţii care îşi doresc să lucreze de acasă. "Dacă şi-a imaginat cineva că vremea remote-ului a trecut şi că există o dorinţă la unison a angajaţilor şi a angajatorilor de a reveni la birou, iată că cifrele arată că tendinţa este de a menţine pentru o perioadă de timp nederminată acest mod de a lucra. Tocmai de aceea, companiile au început să transforme în beneficiu pentru angajaţi posibilitatea de a lucra de acasă permanent sau un anumit număr de zile pe săptămână. Până la finalul anului, ne aşteptăm să crească atât numărul de astfel de joburi, cât şi numărul de aplicări atrase", explică Roxana Drăghici. În acest moment, mai mult de 2.600 de locuri de muncă de acasă sunt disponibile pe eJobs.ro.

La nivel general, domeniile care au suscitat cel mai mult interesul candidaţilor în luna septembrie au fost retailul, call center / BPO, servicii, IT / telecom şi banking.

În acest moment, peste 35.000 de joburi sunt disponibile pe eJobs.ro.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. lol articolul de semnale actuali someri ce nu apar instatistici sau viitori someri....

    sa nu uitam ca avem youth ce nu va fi absorbit in piata muncii rapid cu asemenea dobanzi in crestere la credite si cu prabusirea numarului de firme simultan. 

    urmeaza risc ridicat plasat in viitor de dat afara de pe posturi angajati scumpi si neproductivi... 

    s c cret 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb