APS achiziţionează un nou portofoliu de credit ipotecar în Ungaria

Alexandra Cismaru
Companii / 25 martie 2017

Logo Aps (Sursa foto: Facebook)

Logo Aps (Sursa foto: Facebook)

Portofoliul are o valoare nominală de 138,9 milioane de euro

APS Holding, A.S. (APS), de top în domeniul imobiliar, al investiţiilor, al administrării şi recuperării portofoliilor de creanţe, împreună cu partenerul său de pe piaţa din Ungaria, Balbec Capital LP societate afiliată, a procesat achiziţia portofoliului de credite neperformante compus din ipoteci rezidenţiale de la UniCredit Bank Ungaria. Valoarea nominală a portofoliului este de aproximativ 138,9 milioane de euro (42,7 miliarde HUF). Portofoliul va fi gestionat de APS Hungary Kft, potrivit unui cominicat al companiei.

Reprezentanţii companiei transmit: "Partenerii de finanţare pentru tranzacţie sunt un fond de investiţii administrat de Balbec Capital LP si Loan Management Investicni Fond a.s., consiliat de APS. Este prima achiziţie realizată de APS pe piaţa din Ungaria, şi se adaugă fondurilor existente de creditare consiliate de companie, care conţin 76 de portofolii în valoare de 4,9 miliarde de euro".

Martin Machoò, CEO al APS a declarat: "Suntem încântaţi că am finalizat prima noastră achiziţie din Ungaria. Obiectivul nostru este o colaborare pe termen lung cu debitorii. Vom face toate eforturile pentru a găsi o soluţie reciproc avantajoasă în absolut fiecare caz în parte. Vom utiliza cele mai bune practici profesionale, bazate pe mai mult de 500.000 de cazuri de recuperare a datoriilor şi pe cei 13 ani de prezenţă pe piaţa UE".

Rolurile de consiliere a vânzătorului au fost îndeplinite de PwC Ungaria în calitate de consilier financiar, precum şi de PwC Ungaria Legal. CMS Cameron McKenna a acţionat în calitate de consilier juridic al părţilor, iar APS în calitate de consilier de investiţii.

"Am participat activ la tranzacţiile cu credite neperformante din Ungaria în ultimii câţiva ani, în special la cele din zona creditelor neperformante corporate garantate şi rezidenţiale", spune Viktor Levkaniè, directorul de investiţii al APS, adăugând că "în acest timp, ne-am construit experienţa şi relaţiile pe piaţa locală".

Victor Angelescu, Director Regional CEE în cadrul APS adaugă: "Ne pregătim să angajăm profesionişti în colectarea datoriilor, analişti şi alte categorii de personal cu înaltă calificare în prima jumătate a anului 2017. Primii angajaţi sunt deja activi, suntem în continuare în căutarea unor oameni talentaţi şi ambiţioşi".

Potrivit comunicatului, APS şi-a extins operaţiunile în Croaţia, Cipru şi Ungaria, având prezenţă operaţională în 11 ţări. Expansiunea cipriotă se bazează pe un joint-venture cu banca Hellenic, iar compania nou înfiinţată de administrare a activelor va deservi portofoliul de datorii în dificultate în valoare de 2,4 miliarde de euro. Tranzacţia a fost aprobată de către Banca Centrală Europeană şi Banca Centrală a Ciprului, fiind aşteptată şi aprobarea Consiliului Concurenţei. Biroul croat a fost înfiinţat în ianuarie 2017 şi îşi va începe operaţiunile cu portofoliul de credite corporative neperformante achiziţionat, cu o valoare nominală de peste 100 de milioane de euro. Achiziţia portofoliului de mari dimensiuni, constând în active corporative garantate şi rezidenţiale de la un important grup bancar croat, este în faza de finalizare. Fondurile consiliate de APS au achiziţionat, până în prezent, 78 de portofolii în valoare de 8 miliarde de euro, incluzând proiectele în stadiul de finalizare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb