APS ROMANIA: Companiile cu datorii se orientează către refinanţare şi restructurare

Cristina Radu
Companii / 13 iunie 2017

Companiile cu datorii se orientează către refinanţare şi restructurare

APS România, companie care activează în domeniul investiţiilor şi creanţelor, a realizat un studiu despre evoluţia datoriilor persoanelor juridice din România în ultimii 5 ani, pe baza propriului portofoliu de creanţe. La finalul lui 2016, compania gestiona 41 de portofolii de împrumuturi neperformante în valoare de 3,4 miliarde de euro. Peste 80% din portofoliile administrate de firmă sunt creanţe ale persoanelor juridice, conform unui comunicat de presă trimis Redacţiei de APS România.

Studiul analizează durata întârzierilor la plată, pe ţară, pe regiuni şi pe judeţe, evoluţia ratei de succes a încasărilor pentru garanţiile vândute în ultimii 5 ani şi evoluţia soluţionării datoriilor persoanelor juridice în această perioadă. În ultimii 5 ani, s-a înregistrat o creştere a încasărilor companiei pentru garanţiile vândute în 2016, sumele aproape dublându-se faţă de anul precedent, potrivit sursei.

În topul întârzierii la plată a datoriei pe regiuni, vestul ţării ocupă prima poziţie, cu o medie de 820 de zile de întârziere pe ultimii 5 ani. Regiunea de sud-vest, Oltenia, se situează pe locul al doilea, cu 767 de zile de întârziere, în timp ce firmele din zona Bucureşti-Ilfov ocupă locul al treilea, cu o medie de 731 zile de întârziere. În topul întârzierii la plată a datoriei pe judeţe, Oltul este pe primul loc la întârzieri, cu 905 zile de întârziere, urmat de Mehedinţi, cu 886 de zile şi de Arad, cu 874 de zile. Bucureştiul ocupă locul 10, cu o medie de 763 de zile de întârziere, pe ultimii 5 ani.

Robert Machidon, Director general APS România, a afirmat: "Ne-am îmbunătăţit permanent capacitatea de colectare a datoriilor companiilor, iar ceea ce ne bucură foarte mult este creşterea numărului de restructurări de succes şi refinanţări din ultimii ani, în paralel cu scăderea numărului de vânzări în proceduri legale".

Robert Machidon a adăugat: "Condiţiile de finanţare erau foarte diferite în 2008 faţă de cele actuale, astfel încât refinanţarea a devenit o procedură viabilă în prezent, câştigătoare pentru ambele părţi. Zonele noastre de interes sunt activele valoroase şi lichide, de tipul mall-urilor, hotelurilor, ansamblurilor rezidenţiale."

Director general APS România a precizat: "Anul trecut am avut o spectaculoasă creştere a numărului de creanţe corporate administrate, după cumpărarea unui portofoliu important de NPL-uri de pe piaţa românească, astfel că, de la aproximativ 7400 câte administram în 2015, am ajuns să administrăm peste 17.000 de creanţe în 2016 ... Avem în plan achiziţii şi anul acesta, există câteva bănci pe piaţă care nu şi-au scos încă la vânzare portofoliile de credite neperformante. Ne vom concentra aproape exclusiv pe creanţe ale persoanelor juridice".

Procentul restructurărilor şi refinanţărilor din totalul creanţelor soluţionate a crescut constant de la an la an din 2012. În 2016, acesta a urcat la 38% din total, faţă de procentul 31% din 2015. Plăţile voluntare sau angajamentele de plată au crescut de la 4% în 2015, la 5% în 2016 şi la 7% în primul trimestru din 2017. Vânzările în procedură legală au scăzut de la 90% în 2012, la 55% în primul trimestru din 2017.

APS se ocupă de gestionarea activelor şi oferă consultanţă pentru investiţiile în credite performante şi neperformante, în vederea recuperării creanţelor. Firma activează în domeniile imobiliar, investiţii şi al administrarea portofoliilor de creanţe.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Înca o FIRMĂ CĂPUŞĂ care se hrăneşte din disperarea oamenilor ..şi a firmelor falimentate ..de BĂNCI şi de politicile fiscale ale incapabililor aflaţi la guvernare din 89 încoace . În occident sunteţi INTERZIŞI , în ţările in curs de dezvoltare v-aţi întins tentaculele pe lângă vreun colos bancar ( in cazul vostru pe lângă BRD ) acolo unde preluaţi creanţe pe nimica !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb