ARACO: "În Strategia de competitivitate lansată recent în dezbatere, construcţiile sunt subiectul unei amnezii de neînţeles"

A.C.
Companii #Construcţii / 13 octombrie 2014

"În Strategia de competitivitate lansată recent în dezbatere, construcţiile sunt subiectul unei amnezii de neînţeles"

Asociaţia Română a Antreprenorilor de Construcţii (ARACO) cere revizuirea şi îmbunătăţirea legislaţiei din economia românească pentru a putea încuraja dezvoltarea sectorului de construcţii care a suferit pierderi în venituri şi forţă de muncă, potrivit unei scrisori deschise adresate candidaţilor la Prezidenţiale.

"Dacă în 2008 sectorul realiza 15,7 miliarde de euro cu circa 414.000 de angajaţi, în ultimii ani cifra de afaceri s-a poziţionat fluctuant în jurul a 9,5 miliarde euro în timp ce numărul de angajaţi s-a apropiat periculos de 300.000. Nu putem uita nici fluxurile consistente de muncitori migranţi care au fost nevoiţi să plece în Italia, Spania, Irlanda şi mai nou în Germania, Anglia sau Israel", se arată în sursa citată.

"Este regretabil să observăm că în Strategia de competitivitate recent lansată în dezbatere publică de Ministerul Economiei sectorul de construcţii este subiectul unei amnezii de neînţeles. Fără societăţi de construcţii competitive nu văd cum vom putea în anii următori să dezvoltăm infrastructurile de transport, de energie, de mediu, de sănătate, de învăţământ sau de eficientizare energetică a clădirilor publice sau private! Cine crede că toate acestea se pot face doar cu societăţi din alte ţări europene se înşală în mod nepermis!", se mai arată în comunicare.

Dintre propunerile ARACO, sunt prezentate "succint" un prim set de măsuri necesare: "Promovarea şi asumarea anuală şi multianuală a unor programe de investiţii sectoriale transparente şi substanţiale; Implementarea cât mai rapidă în legislaţia internă a Directivei achiziţiilor publice adoptată de instituţiile comunitare în ianuarie 2014; Implementarea în legislaţia internă a < Ofertei tehnico economice cea mai avantajoasă > drept criteriu de bază în locul < Preţului cel mai scăzut > în baza Directivei comunitare 2014/24/UE; Reimplementarea urgentă în legislaţia internă a Condiţiilor contractuale FIDIC, demers promovat de ARACO şi ARIC (Asociaţia Română a Inginerilor Consultanţi) alături de MFE de acum 2 ani însă nefinalizat; Promovarea în legislaţia internă a Certificării obligatorii a capabilităţilor tehnice şi umane ale operatorilor din sectorul de construcţii, aşa cum se practică în ţările dezvoltate din UE", notează Asociaţia.

ARACO este asociaţie profesională şi patronală înfiinţată în 1990, având reprezentativitate sectorială în baza legislaţiei actuale, membră fondatoare a Casei Sociale a Constructorilor din 1998 şi membră a Federaţiei Europene a Industriilor de Construcţii (FIEC) din 1995.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb