Arafat: "Avem medici cu specializări în SUA care s-au întors în România"

F.A.
Companii #Sănătate / 9 ianuarie 2014

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a declarat, ieri, că din anul 2012 şi până în prezent au fost realizate mai multe modificări legislative care să înlesnească întoarcerea în ţară a celor care au studiat în străinătate şi a dat ca exemplu în acest sens medici care au urmat specializări în SUA şi care muncesc deja în România.

"S-au făcut mai multe pentru cei care studiază în străinătate şi care vor să se întoarcă acasă. La sfârşitul anului 2012 am reuşit să trecem OUG prin care recunoaştem studiile de specialitate în medicină din ţări extracomunitare: SUA, Australia, Canada, Israel, Noua Zeelandă. În anul 2013 am reuşit să terminăm şi normele pentru acest lucru şi pot să vă spun că deja avem medici care au terminat specializarea în SUA şi care s-au întors în România", a afirmat domnia sa, în cadrul Galei LSRS.

Arafat a continuat: "Acest lucru cred că este exact ceea ce aşteptaţi dumneavoastră, să vă întoarceţi acasă, să beneficiem de experienţa pe care aţi câştigat-o, să câştigăm expertiza şi tot ceea ce aţi învăţat afară şi să fiţi parte din sistemul nostru. Nu este nimic de ascuns că întâmpinaţi, cel puţin o parte, şi vorbesc aici de domeniul pe care îl cunosc foarte bine, dificultăţi în a reveni acasă pentru că sunt unii cărora le este frică de voi, nu vă vor. Este clar, nu vă vor pentru că veniţi poate cu idei îndrăzneţe şi cu altă mentalitate. şi când intraţi în domeniul medical, într-un spital sau undeva şi începeţi să puneţi întrebări sunt unii care poate se simt deranjaţi şi atunci totdeauna vă fac să vă simţiţi că nu sunteţi bineveniţi. De ce nu s-a putut până atunci? Pentru că au existat câţiva ani în care au spus că nu se poate".

Peste 2.700 de medici români activau, în 2012, în Germania, România fiind principalul furnizor de personal medical pentru această ţară, urmată de Grecia şi Austria, a relatat publicaţia Die Zeit.

Potrivit unor date oficiale, în 2012, activau în Germania 2.704 medici proveniţi din România, faţă de 2.258 din Grecia şi 2.090 din Austria.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb