"ArcelorMittal" îşi reduce estimările privind consumul mondial de oţel

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri Industriale / 12 mai 2014

"ArcelorMittal" este unul din cei mai importanţi investitori străini din Ucraina. Compania a cumpărat topitorii şi mine de la stat în 2005, plătind în schimb 4,8 miliarde dolari. Conducerea "ArcelorMittal" aşteaptă ca, anul acesta, criza din Ucraina să determine stagnarea consumului de oţel din Rusia.

"ArcelorMittal" este unul din cei mai importanţi investitori străini din Ucraina. Compania a cumpărat topitorii şi mine de la stat în 2005, plătind în schimb 4,8 miliarde dolari. Conducerea "ArcelorMittal" aşteaptă ca, anul acesta, criza din Ucraina să determine stagnarea consumului de oţel din Rusia.

În 2014, avansul cererii de profil din Europa va compensa declinul din CSI

Compania şi-a diminuat pierderile în trimestrul întâi

"ArcelorMittal", cel mai mare producător mondial de oţel, anticipează că, anul acesta, consumul global de oţel va creşte cu 3-3,5%, estimarea fiind redusă comparativ cu cea lansată de grup în februarie: +3,5-4%. Modificarea a fost determinată de perspectivele de încetinire a economiei Chinei.

În schimb, "ArcelorMittal" preconizează că cererea de profil din Europa va creşte peste aşteptările sale anterioare, compensând declinul din Rusia şi Ucraina. Conform gigantului siderurgic, cererea de oţel din Europa - cea mai mare piaţă de desfacere a companiei, va spori cu 3% anul acesta, comparativ cu 2,5%, cât preconiza în februarie. În schimb, "ArcelorMittal" anticipează că cererea din Comunitatea Statelor Independente (CSI) va scădea cu 2% în anul curent, faţă de un avans de 2,5%, pe care îl estima anterior. Previziunea a fost modificată în sens negativ din cauza crizei din Ucraina.

"Schimbările afacerilor noastre sunt pozitive, per ansamblu, datorită pieţelor principale din SUA şi Europa", declară directorul financiar al companiei, Aditya Mittal, adăugând: "Nu suntem expuşi în mod direct la piaţa din China, ci la pieţele CSI".

"ArcelorMittal" a închis fabrici şi a făcut disponibilizări din cauza slăbirii cererii mondiale de oţel şi a capacităţii excedentare, factori care au afectat marjele sale de profit.

"ArcelorMittal" a avut, în primul trimestru din acest an, pierderi de 205 milioane de euro, faţă de 345 milioane de euro în aceeaşi perioadă din 2013. Câştigul înainte de interese minoritare, taxe, deprecieri şi amortizări a sporit cu 12%, la 1,75 miliarde dolari, depăşind aşteptările analiştilor: 1,7 miliarde dolari. În perioada menţionată, vânzările companiei au crescut cu 0,2%, la 19,8 miliarde dolari.

"Aceste cifre continuă să arate îmbunăţirea evoluţiei afacerilor noastre, în ultimul an, respectiv redresarea pieţelor oţelului", a afirmat directorul executiv al companiei, Lakshmi Mittal. În opinia sa, perspectivele de creştere a pieţelor sale principale, din Europa şi SUA, sunt "încurajatoare". Totuşi, Lakshmi Mittal spune că oficialii companiei au un "optimism precaut" în privinţa perspectivelor afacerilor pentru restul anului 2014.

În primele trei luni din 2014, "ArcelorMittal" a vândut 21 de milioane de tone de oţel.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb