ARHIEPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ BUCUREŞTI: "Răzvan Sava face afirmaţii false"

Andrei Stan
Companii / 9 martie 2016

Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti (ARCB) îşi exprimă indignarea faţă de "afirmaţia falsă" a primarului interimar al Capitalei, Răzvan Sava, care a susţinut că "la acest moment nu există nici o decizie de instanţă de demolare a Cathedral Plaza", potrivit unui comunicat al ARCB trimis redacţiei.

"Această afirmaţie este total falsă. O ştie toată ţara. Tocmai primarul interimar se face că nu ştie?", se arată în comunicat.

ARCB explică situaţia juridică din jurul acestui imobil stabilită de instanţele româneşti şi europene. ''Autorizaţia de construire este anulată irevocabil prin decizia nr. 1989/2010 a Curţii de Apel Suceava; iar primarul general al Capitalei este obligat să desfiinţeze clădirea şi să refacă parcul public de lângă Catedrală, prin sentinţa nr. 2.520/2012 a Tribunalului Dâmboviţa, devenită irevocabilă prin decizia nr. 456/2013 a Curţii de Apel Ploieşti'', menţionează sursa citată.

Potrivit comunicatului, această clădire este "radiată din cartea funciară, radiere confirmată prin decizia irevocabilă nr. 1.295/ 2015 a Curţii de Apel Bucureşti, după ce firma reuşise o intabulare ilegală în iunie 2011", iar "statul român nu are nicio obligaţie către firma constructoare după ce Curtea Europeană a Drepturilor Omului, prin decizia din 10 aprilie 2012, în cadrul cererii 10.787/ 2008, a respins plângerea Millennium Building Development SRL împotriva României".

ARCB susţine că între Millennium Building Development SRL şi autorităţile statului ar fi existat "o înţelegere realizată cu 10 ani în urmă, înainte de obţinerea autorizaţiei ilegale şi ţinută la secret".

"Prin înţelegerea notarială din 13 februarie 2006 dintre SC Millennium Building Development SRL şi Primăria sectorului 1 Bucureşti, realizată în faţa unui notar public din Bucureşti, SC Millennium Building Development SRL s-a angajat, sub sancţiunea infracţiunii de fals în declaraţii, că «nu se va întoarce cu daune împotriva Primăriei sectorului 1 Bucureşti în cazul în care vor fi anulate contractele de concesiune», realizate cu Primăria Capitalei «cu privire la terenurile situate în Bucureşti, sector 1, str. General Berthelot/str. Luterană»", se mai arată în comunicat.

Faptul că investitorul doreşte reautorizarea proiectului ilegal Cathedral Plaza nu afectează în niciun fel decizia irevocabilă de demolare, susţine Arhiepiscopia.

''Primarul interimar, prin afirmaţia de ieri, dă mai mult impresia că slujeşte interesele unui proiect ilegal decât că respectă şi că pune în aplicare decizia definitivă şi irevocabilă de desfiinţare a Cathedral Plaza. Este de neacceptat un asemenea comportament. Având în vedere declaraţiile false date publicităţii de către primarul general interimar, ARCB îşi rezervă dreptul de a folosi toate mijloacele legale pentru sancţionarea acestora", precizează Arhiepiscopia Romano-Catolică.

Potrivit Agerpres, primarul general interimar al Capitalei, Răzvan Sava, a declarat luni că, în prezent, nu există nicio decizie judecătorească de demolare a Cathedral Plaza, iar proprietarul a solicitat în instanţă autorizarea clădirii. "La acest moment nu există nicio decizie de instanţă de demolare a Cathedral Plaza. În plus, există în instanţă o solicitare a proprietarului de a-şi autoriza clădirea, lucru care a suspendat orice acţiune în justiţie", a spus acesta, întrebat de ce PMB nu respectă deciziile judecătoreşti definitive privind demolarea Cathedral Plaza.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. {tf1ansiansicpg1252

    {fon ttblf0fswissfcharset0 Helvetica;} 

    {colortbl;ed25 5green255lue255;ed68gree n68lue68;ed244green244l ue244;} 

    deftab720 

    pardpar deftab720qjpartightenfactor0  

    f0fs22 cf2 cb3 expnd0expndtw0kerning0

    ou tl0strokewidth0 strokec2 Cladirea cu pricina, reprezinta o gafa fara precedent din toate punctele de vedere, un monument al arogantei, neputintei, si prostiei, manifestate toate la un loc de catre cei care au l-au promovat, proiectat si construit, toate legate intr-un manunchi cu lantul invizibil al coruptiei institutionalizate care a ingenunchiat Romania in ultimele doua decade. Orice incercare de protejare a acestei aberatii de arhitectura si inginerie structurala, denota o dorinta adanca de a mentine si de a prelungii aceasta stare maligna in care se afla gandirea si comportamentul celor care conduc Romania din ziua de astazi, indiferent de culoarea fularelor purtate, sau lozincile fara predicate care reprezinta doctrinele partidelor de care apartin. Orice act de incercare de a legaliza aceasta cladire construita abuziv si ilegal de catre promotorii ei, este si el un act ilegal prin definitie. Caracatita coruptiei in domeniul constructiilor este inca in viata, la fel de periculoasa si nociva iar revenirea arhitectului Bold ca arh. Sef la PMB, dovedeste fara echivoc acest lucru.} 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb