Arielle de Rothschild, propusă în CA Electrica

E.D.
Companii #Energie / 24 august 2014

Arielle de Rothschild, propusă în CA Electrica

Actualizare 14:35 Departamentul pentru Energie o susţine Arielle de Rothschild în CA al Electrica

Departamentul pentru Energie anunţă că o va susţine pentru poziţia de membru independent în viitorul Consiliu de Administraţie al Electric ape baroneasa Arielle de Rothschild.

De asemenea, Departamentul pentru Energie îi va propune şi susţine pentru noul CA al Electrica şi pe Victor Cionga, fost director general al Bursei de Valori Bucuresti, şi pe Victor Grigorescu, expert în cadrul Direcţiei Generale Privatizare şi Administrare a Participaţiilor Statului în Energie.

Într-un comunicat remis astăzi, Departamentul pentru Energie informează că statul român va înainta către Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) Electrica două propuneri de candidatură pentru Consiliul de Administraţie (CA), alţi doi candidaţi urmând a fi aleşi pe baza propunerilor făcute de acţionarii minoritari. Potrivit sursei citate, al cincilea membru al CA va fi ales dintr-o listă de propuneri prezentată de un consultant independent specializat în recrutare, angajat de Electrica S.A.

Departamentul pentru Energie precizează că procedura descrisă mai sus respectă Acordul de guvernanţă corporativă încheiat de societatea Electrica S.A. cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi care a fost prezentat investitorilor în perioada listării.

Astfel, pentru poziţia de membru independent al CA, mandatul dat de ministrul delegat pentru Energie către reprezentanţii statului în AGA va viza acordarea voturilor de susţinere pentru baroneasa Arielle Malard de Rothschild, actualmente managing director şi vicepreşedinte pentru Europa de Est al Rothschild & Cie, anunţă instituţia.

"Faptul că persoane de o asemenea anvergură internaţională, ca Arielle Malard de Rothschild, doresc să se implice în transformarea societăţilor de stat din energie este o dovadă de încredere în dorinţa României de îmbunătăţire a performanţelor din domeniu, într-o manieră nouă, în care statul român rămâne acţionarul principal. Am discutat mult cu doamna de Rothschild despre perspectivele Electrica, o societate aflată la un nou început de drum, după listarea pe bursa de la Bucureşti şi pe cea de la Londra. Sunt absolut convins că aducerea unor personalităţi la conducerea societăţilor din energie este extrem de benefică şi, de aceea, intenţionez să continui să încurajez acest lucru", a declarat Răzvan Nicolescu, ministrul delegat pentru Energie, citat în document.

Pe 22 septembrie va avea loc prima AGA Electrica S.A., după listarea companiei pe bursa românească şi pe bursa de la Londra, prilej cu care va fi desemnat viitorul CA al societăţii de stat.

---

Acţionarii grupului de distribuţie Electrica vor alege un nou Consiliu de Administraţie în Adunarea Generală, pe lista scurtă a candidaţilor aflându-se şi Arielle Malard de Rothschild, vicepreşedintele pentru Europa Centrală şi de Est a companiei Rothschild, potrivit unui document postat pe site-ul societăţii de distribuţie şi furnizare a electricităţii.

Quest Advisors şi Transearch au înaintat conducerii Electrica patru propuneri din care acţionarii vor selecta, în AGA din 22 septembrie, un membru independent pentru CA-ul companiei. Alături de Arielle Malard de Rothschild, pe listă mai figurează Jorg Fabri - managing partner la Allocate, Bogdan George Iliescu - directorul general al BRD Corporate Finance şi Victor Cionga - managing partner la AZ Capital Advisors. Pe lista de rezervă se mai află Bryan Jardine - partener la Wolf Theiss şi Ovidiu Chiorean - partener la Crosspoint.

Surse din companie ne-au explicat că statul, care este cel mai mare acţionar minoritar al Electrica, va propune doi membri în CA, iar restul acţionarilor - încă doi. Administratorul independent va trebui selectat din lista scurtă de majoritatea acţionarilor.

Actualul CA este compus din Ioan Roşca, Marius Untescu, Niculae Pleşa, Constantin Dinescu şi Rareş Ion Popescu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb