Armenia mizează pe energia fotovoltaică pentru a-şi reduce dependenţa de Rusia

V.D
Internaţional / 29 decembrie 2017

Armenia mizează pe energia fotovoltaică pentru a-şi reduce dependenţa de Rusia

Armenia încearcă să îşi reducă dependenţa energetică de Rusia prin dezvoltarea unei resurse de care dispune din abundenţă: soarele.

În prezent, această fostă republică sovietică îşi asigură trei sferturi din necesităţile energetice din importuri, în principal din Rusia, chiar dacă potrivit autorităţilor beneficiază, în medie, de 1.720 de kilowaţi oră de energie solară pe metru pătrat, respectiv cu 70% mai mult decât media europeană.

Erevanul speră să îşi diversifice sursele de energie "pentru a-şi asigura securitatea şi independenţa energetică", a explicat vice-ministrul armean al Energiei, Hayk Harutiunian, relaetează Agerpres.

Acesta a precizat că Executivul şi-a fixat o "foaie de drum energetică" al cărei obiectiv este ca, peste patru ani, aproximativ 8% din consumul de energie să fie acoperit de energiile regenerabile. Harutiunian estimează că potenţialul de producţie de energie solară al Armeniei este de 3.000 de megawaţi, adică echivalentul a mai mult de două reactoare nucleare de ultimă generaţie.

Un consorţiu de investitori ar urma să înceapă în curând lucrările de construcţie la un parc de panouri fotovoltaice cu o capacitate de 55 de megawaţi. Printre investitori se numără şi Banca Mondială, care va contribui cu peste 50 milioane de euro la iniţiativele privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, conform Agerpres.

Alte trei mici parcuri fotovoltaice cu o capacitate de un megawat fiecare au fost date deja în folosinţă şi alte şapte asemenea unităţi sunt preconizate a fi terminate în 2018. În plus, începând din 2018, sediul Guvernului ar urma să fie alimentat în întregime cu energie electrică provenită de la instalaţiile fotovoltaice, urmând ca ulterior să fie incluse ş alte clădiri oficiale.

O dovadă a interesului sectorului privat pentru energia fotovoltaică este că grupul Tashir, care în 2015 a răscumpărat compania locală de electricitate de la grupul rus Inter-RAO, a investit 425.000 de euro pentru a construi o centrală solară la Tsaghkadzor, o staţiune turistică montană.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb