ARPAC lansează Nutrition HUB - material despre nutriţia sănătoasă a animalelor de companie

G.D.
Companii / 4 octombrie 2022

ARPAC lansează Nutrition HUB - material despre nutriţia sănătoasă a animalelor de companie

Peste 90 de milioane de gospodăriile din Europa (46%) se bucură de prezenţa a 300 de milioane de animale de companie, cele mai comune fiind pisicile şi câinii, conform unui comunicat remis redacţiei. În România, potrivit FEDIAF, datele arată că avem o populaţie de 4,38 milioane de pisici şi 4,2 milioane de câini, 45% dintre gospodării având cel puţin un câine sau o pisică.

Potrivit sursei citate, întrucât calitatea vieţii unui animal de companie depinde în cea mai mare măsură de o nutriţie adecvată, importanţa informării şi a unei îngrijiri responsabile este esenţială pentru bunăstarea animalelor. Pentru a contribui la informarea deţinătorilor de câini şi pisici şi la o viaţă sănătoasă pentru animalele de companie, ARPAC - Asociaţia Română a Producătorilor de Hrană pentru Animale de Companie lansează Nutrition HUB, material de nutriţie dedicat stăpânilor de câini şi pisici, dar şi celor care îşi doresc să deţină animale de companie.

Nutrition HUB este accesibil gratuit pe site-ul www.arpac.ro şi pune la dispoziţie informaţii documentate de specialişti din partea FEDIAF (Federaţia Europeană a Industriei de Petfood). HUB-ul oferă informaţii despre: cum a apărut hrana pentru animalele de companie şi cum este preparată astfel încât să asigure echilibrul nutriţional; cum hrănim animalul de companie astfel încât să îi asigurăm o greutate optimă şi să prevenim obezitatea; care sunt nevoile nutriţionale şi ce obiceiuri de hrănire este recomandat să avem în vedere; rolul exerciţiilor şi dresajului în menţinerea stării de bine a animalului de companie. Conţinutul ARPAC Nutrition HUB-ului va fi actualizat constant cu noi informaţii care să le permită deţinătorilor de animale să aibă o mai bună înţelegere a nevoilor nutriţionale ale câinilor şi pisicilor.

"Acest hub de nutriţie reprezintă o resursă amplă şi vastă, disponibilă gratuit, pentru proprietarii de animale de companie. Astfel, cei care sunt responsabili faţă de prietenii necuvântărori au acum la dispoziţie o multitudine de materiale din care se pot informa şi, împreună cu medicul veterinar, alege cea mai potrivită hrană pentru câinele sau pisica lor.", Declară Alexandra Manasia, Secretar General, Asociaţia Română a Producătorilor de Hrană pentru Animale de Companie.

Lansarea Nutrition HUB este şi o modalitate prin care ARPAC marchează o zi cu semnificaţie pentru toate animalele, respectiv Ziua Internaţională a Animalelor, celebrată în fiecare an la data de 4 octombrie. Ziua Internaţională a Animalelor a fost sărbătorită pentru prima dată de Heinrich Zimmerman, pe 24 martie 1925 la Berlin, iar în anul 1929 data a fost schimbată cu 4 octombrie. În prezent, World Animal Day a devenit o mişcare globală susţinută de organizaţii, autorităţi, celebrităţi din toată lumea, cu peste 1000 de evenimente organizate anual. În România, ARPAC a adus această sărbătoare încă din 2015, organizând anual acţiuni care să contribuie la conştientizarea importanţei respectului faţă de animale, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb