ASOCIAŢIA MONDIALĂ A OŢELULUI ANTICIPEAZĂ: Cererea globală de oţel va creşte, anul viitor

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 2 septembrie 2020

Cererea globală de oţel va creşte, anul viitor

Cererea mondială de oţel se va redresa anul viitor, când va spori cu 3,8%, la 1,717 miliarde de tone, conform Asociaţiei Mondiale a Oţelului (WSA), care preconizează pentru anul curent scăderea cererii globale de profil cu 6,4%, la 1,654 miliarde de tone, din cauza efectelor generate de pandemia de Covid-19.

Prognoza WSA ia în calcul faptul că, anul acesta, China se va redresa mai rapid decât restul lumii, ceea ce va duce la atenuarea declinului cererii globale de oţel din 2020.

"Criza Covid-19, cu consecinţele sale dezastruoase asupra sănătăţii publice, reprezintă, de asemenea, o criză enormă pentru economia mondială", spune Al Remeithi, preşedintele Comisiei Economice din cadrul WSA, adăugând: "Clienţii noştri au fost loviţi de o îngheţare generală a consumului, de oprirea activităţilor şi de întreruperi în lanţurile de aprovizionare. Prin urmare, ne aşteptăm ca cererea de oţel să scadă semnificativ în majoritatea ţărilor, în special în al doilea trimestru din 2020. Odată cu relaxarea restricţiilor începută în mai, ne aşteptăm ca situaţia să se îmbunătăţească treptat, dar calea de redresare va fi lentă".

WSA preconizează că cererea de oţel din China va spori cu 1% în 2020, în baza proiectelor de infrastructură iniţiate anul acesta, care vor susţine şi cererea din 2021. Pentru econonmiile dezvoltate, WSA prevede un declin al cererii de oţel cu 17,1% anul acesta, respectiv un avans de 7,8% anul viitor.

Conform datelor anunţate de WSA în luna iunie, producţia mondială de oţel a scăzut cu 8,7% în mai, faţă de aceeaşi lună din 2019, ajungând la 148,8 milioane de tone în condiţiile în care mulţi producători au oprit furnalele din cauza pandemiei de Covid-19.

Producţia de oţel brut din China, cel mai mare producător, dar şi cel mai mare consumator mondial de profil, a crescut cu 4,2% în mai, în ritm anual, la 92,3 milioane de tone. În aceeaşi lună însă, producţia de oţel a scăzut cu 36,6% în SUA, la 4,8 milioane de tone, cu 31,8% în Japonia, la 5,9 milioane de tone, şi cu 26,8% în Uniunea Europeană, la 10,5 milioane de tone. În cazul Japoniei, al treilea producător mondial de oţel, scăderea din mai a fost cel mai mare declin lunar înregistrat după iunie 2009. Producţia de oţel a Indiei a scăzut cu 39,1% în mai 2020, în ritm anual, la 5,8 milioane de tone, cea a Coreei de Sud - cu 14,1%, la 5,4 milioane de tone.

Producţia din Comunitatea Statelor Independente a însumat 8,2 milioane de tone în mai 2020, scăzând cu 7,6% faţă de aceeaşi lună din 2019.

(Articol preluat din

Revista BURSA Construcţiilor)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb