ASSAI a solicitat Administraţiei Prezidenţiale retransmiterea legii RCA către Parlament în vederea revizuirii

A.I.
Politică / 24 mai 2017

ASSAI a solicitat Administraţiei Prezidenţiale retransmiterea legii RCA către Parlament în vederea revizuirii

Asociaţia Societăţilor de Service Auto Independente (ASSAI) solicită Preşedintelui României, Klaus Iohannis, retransmiterea legii RCA către Parlamentul României în vederea corectării unor articole care afectează păgubiţii RCA, conţinand prevederi care intră în contradicţie cu articole din Constituţia României şi alte legi importante, informează un comunicat de presă al asociaţiei.

Comunicatul precizează: "ASSAI este profund îngrijorată de forma şi modul în care o lege extrem de importantă cu impact asupra şase milioane de proprietari de autovehicule din România şi asupra multor pieţe şi industrii impactate a putut fi adoptată de către Parlamentul României. Legea RCA este o "lege a fricii", aceasta lege fiind izvorâtă şi construită pe fondul temerii instinctive a politicienilor de protestele transportatorilor, simulacrul de dezbateri din Camera Deputaţilor fiind purtat în realitate doar cu trei părţi: transportatori, asiguratori şi ASF".

ASSAI a rugat Administraţia Prezidenţială să analizeze două articole cuprinse în legea RCA.

Unul dintre articolele trimise spre revizuire se referă la termenul de plată a despăgubirii, care a fost majorat de patru ori.

Cristian Muntean, Preşedinte ASSAI, a declarat: "Este bizar cum în ciuda tuturor semnalelor publice transmise de către ASSAI, transportatorii, ASF (instituţie care a fost constituită pentru protejarea consumatorilor de produse de asigurări) şi parlamentarii României nu au văzut nicio problemă când au majorat acest termen de plată al despăgubirii. Îi aşteptam cu drag să le reparăm maşinile în service, ca să simtă pe propria piele cum arată legea RCA în practică".

Cel de al doilea articol trimis spre analiză se referă la plata despăgubirilor stabilite în baza preţurilor de referinţă. Cu privire la acest articol, comunicatul ASSAI precizează: "În condiţiile în care în România nu există un sistem de preţuri de referinţă pentru bunuri şi servicii, raportarea la un astfel de sistem inexistent atunci când vine vorba despre calculul despăgubirilor cuvenite unei persoane nevinovoate de producerea unui accident şi care trebuie să primească o indemnizaţie de despăgubire care să îi acopere prejudiciul cauzat, este absolut utopică".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb