ASSAI a solicitat Comisiei de Buget Finanţe să modifice două articole înainte de votul din Plenul Parlamentului

A.I.
Politică / 15 mai 2017

ASSAI a solicitat Comisiei de Buget Finanţe să modifice două articole înainte de votul din Plenul Parlamentului

Asociaţia Societăţilor de Service Auto Independente (A.S.S.A.I.) a transmis în această dimineaţă o solicitare preşedintelui comisiei de buget-finanţe din Camera Deputaţilor, Leonardo Badea, pentru a putea corecta două articole din legea RCA, înainte ca aceasta să intre la vot în Plenul Parlamentului, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

"Am transmis aceste două modificări pe ultima sută de metri, pentru ca această comisie a invitat la mai multe sesiuni de dezbateri doar transportatorii şi asiguratorii, uitând că în această piaţă există şi asociaţii ale service-urilor auto, ale consumatorilor, ale brokerilor de asigurări, ale victimelor accidentelor de circulaţie etc." a declarat Cristian Muntean, Preşedinte ASSAI.

Comunicatul precizează: "Parlamentul României trebuie să construiască o lege a RCA -ului având în vedere interesul celor şase milioane de proprietari de autovehicule şi nu elaborarea unei legi care sa multumească doar pe cei care blochează străzile sau pe depozitarii resurselor financiare colectate în mod obligatoriu de la şoferii români".

ASSAI a solicitat comisiei de buget finanţe din Camera Deputaţilor modificarea a două articole care avantajează exclusiv companiile de asigurări în defavoarea consumatorilor:

1.Termenul de plata a despăgubirii a fost extins în legea RCA de la 10 zile, la 40 de zile.

Până în luna septembrie 2016 termenul de plată a despăgubirii a fost de 10 zile, chiar dacă acesta era încălcat de cele mai multe ori de către anumiţi asiguratori,

2. Plata despagubirilor

Art.21.-Stabilirea despăgubirilor

(2)"Pentru prejudiciile produse bunurilor, despăgubirile se stabilesc pe baza preţurilor de referinţă pe piaţă la data producerii riscului asigurat." - varianta actuala cuprinsa in proiectul de lege RCA.

Conform reprezentanţilor ASSAI, în mod particular, în domeniul reparaţiilor auto, este imposibil să fie calculat un preţ clar de referinţă valabil pentru toate unităţile reparatoare, în condiţiile în care Registrul Auto Român are în evidenţă peste 9860 de unităţi reparatoare autorizate, dintre care, 15% se închid/înfiinţează anual.

ASSAI reaminteşte, de asemeanea, că o astfel de formulare este greşită şi ar încălca flagrant legea fundamentală privind libera concurenţă.

Cristian Muntean, Preşedinte ASSAI, a afirmat: "Vă rugăm frumos, nu oferiţi pe tavă instrumentele prin care asiguratorii vor putea săvârşi nestingheriţi abuzuri în relaţia cu păgubiţii RCA (...) O astfel de lege se modifică o dată la 15 - 20 de ani. Ar fi păcat ca şase milioane de proprietari de autovehicule să sufere din cauza unei legi strâmbe şi să arătăm în permanenţă cu degetul către Parlamentul României".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb