Astra Asigurări mizează pe afaceri de 4 milioane euro în 2009, din asigurări de viaţă şi de sănătate

N.I.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 19 mai 2009

Astra Asigurări estimează afaceri de circa 4 milioane euro în 2009 pe segmentul asigurărilor de viaţă şi sănătate, de 2,2 ori mai mult ca în 2008, pe fondul lansării de noi produse, a declarat directorul Direcţiei de asigurări de viaţă şi sănătate al firmei, citat de NewsIn.

În 2008, Astra Asigurări înregistrase prime brute subscrise de 7,2 milioane lei (circa 1,8 milioane euro) pe segmentul menţionat, în creştere cu 4,5% faţă de 2007.

"Această creştere a pornit de la jumătatea lui 2008 (mai-iunie), când am demarat operaţiunea de relansare a asigurărilor de viaţă, iar la sfârşitul anului trecut ne-am lansat activitatea pe segmentul de asigurări de sănătate", a menţionat directorul Direcţiei de asigurări de viaţă şi sănătate al companiei, Cornelia Scărlătescu.

"Anul acesta vrem să lansăm asigurările individuale şi de familie, cu o oarecare întârziere din cauza contextului actual economic", a mai spus Scărlătescu.

Cornelia Scărlătescu susţine că orice persoană care încheie o asigurare de sănătate ar trebui să beneficieze de avantaje fiscale, care ar putea stimula dezvoltarea pieţei de asigurări private de sănătate şi "ar oferi accesul unei mase mai mari a populaţiei la servicii integrate şi de calitate în domeniul medical".

Astra Asigurări lansează marţi pe piaţa românescă, în parteneriat cu grupul de asigurări AXA, o poliţă de asigurare de sănătate cu acoperire în străinătate - Astra Sante.

Acţionarul principal al Astra Asigurări este grupul Nova Trade, controlat de Dan Adamescu, cu o deţinere de 72,68% din acţiuni, iar grupul austriac Uniqa are o participaţie de 27%, pentru care a plătit 10 milioane euro în 2005.

Astra Asigurări, companie înfiinţată în 1991, a înregistrat anul trecut un volum de prime brute subscrise totale de 649,9 milioane lei, în creştere cu 74% faţă de 2007, şi un profit de 3,49 milioane lei, mai mare cu 31% faţă de cel bugetat.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb