Au început lucrările pentru cea mai mare parcare supraterană din Galaţi

Ana Felea
Miscellanea / 15 mai

Au început lucrările pentru cea mai mare parcare supraterană din Galaţi

Galaţiul continuă să construiască parcări supraterane pentru a rezolva problema locurilor de parcare insuficiente în comparaţie cu numărul maşinilor din municipiu, după ce în urmă cu patru ani a fost dată în folosinţă prima astfel de construcţie. Recent, Primăria municipiului Galaţi a anunţat că au început lucrările pentru construirea unei parcări supraterane cu subsol, parter, etaj şi terasă, în cartierul Micro 21.

Construcţia va fi ridicată în locul vechilor garaje, va avea o suprafaţă desfăşurată de 10.000 de mp şi vizează peste 400 de locuri de parcare. De asemenea, pe terasă va fi amenajat un teren multisport.

"Numărul de maşini devine tot mai mare şi este nevoie de astfel de construcţii care să permită asigurarea de noi locuri de parcare în acest cartier al oraşului. Şi nu ne oprim aici. Modernizarea cartierelor este o prioritate", a declarat Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi.

Principalele lucrări vizează: realizarea construcţiei, închideri cu panouri din tablă perforată, învelitoare tip terasă circulabilă, instalaţii interioare şi exterioare de alimentare cu apă şi canalizare, instalaţii de stingere a incendiilor cu hidranţi interiori şi exteriori, instalaţii electrice de iluminat, iluminat de siguranţă, detecţie şi avertizare la incendiu, sistematizare verticală, sistem automat de parcare, staţii de încărcare pentru vehiculele electrice etc.

"În urma licitaţiei publice pentru acest obiectiv, oferta declarată câştigătoare a fost cea depusă de Asocierea Consumcoop Galaţi - Moviland Met SRL - Submit SRL. Valoarea contractului este de de 21.757.587,46 lei fără TVA, fiind prevăzute 20 de luni pentru execuţia lucrărilor", se arată în comunicatul de presă emis de Primăria Galaţi.

Precizăm că prima parcare multietajată a fost dată în folosinţă în 2020. Este vorba despre o construcţie din cartierul Mazepa, cu 214 locuri de parcare şi 46 de spaţii de depozitare individuale. De asemenea, pe terasa de la ultimul nivel a fost amenajat un teren de sport modern.

"Este prima construcţie de acest fel dintr-un cartier al oraşului şi vom continua astfel de proiecte", a declarat, în momentul inaugurării, primarul Ionuţ Pucheanu, adăugând: "Am demarat deja procedurile în vederea construirii de noi parcări subterane, supraterane şi la nivel în mai multe zone ale oraşului. Problema locurilor de parcare este una ce mă preocupă permanent şi am încercat să găsesc soluţii. Dovadă stau cele peste 10.700 de noi locuri de parcare construite în ultimii patru ani".

Suprafaţa construită a parcării este de 1.937,67 metri pătraţi, cu o arie desfăşurată de 7.905,23 mp. Valoarea investiţiei a fost de 14,5 milioane de lei cu TVA, suma incluzând dotările, îmbunătăţirea terenului de fundaţie şi devierea reţelelor.

Tot în urmă cu patru ani, a fost inaugurată o parcare supraetajată care deserveşte persoanele care ajung la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Galaţi. Investiţia a fost făcută de Consiliul Judeţean Galaţi şi s-a ridicat la două milioane de euro.

"Astfel, dispare haosul creat de maşinile parcate în curtea unităţii medicale. Am amenajat peste 300 de locuri de parcare, din care 34 pentru persoanele cu dizabilităţi. Parcarea va putea fi folosită (gratuit) de către personalul medical, precum şi de cei care vin la spital pentru tratament sau pentru a vizita un pacient internat", a declarat, la momentul inaugurării, Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

De asemenea, anul următor, parcarea a fost extinsă cu încă un etaj, dar şi un heliport pentru elicopterul SMURD.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. orasel de bugetari, militieni, jandarmi,speciali si asistati

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb