AUREL BERNAT, CEO BT ASSET MANAGEMENT: "Blue-chip-urile sunt companii interesante în momente inflaţioniste"

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 5 noiembrie 2021

Aurel Bernat, CEO-ul BT Asset Management

Aurel Bernat, CEO-ul BT Asset Management

Putem profita de inflaţie prin achiziţii de acţiuni ale unor companii care transferă către consumator creşterile de preţuri, spune CEO-ul BT Asset Management

Ar trebui să profităm de inflaţie prin achiziţii de acţiuni ale unor companii blue-chip, care pot transfera către consumator creşterile de preţuri, a afirmat ieri Aurel Bernat, CEO-ul BT Asset Management, în cadrul unei conferinţe de presă.

Aurel Bernat a spus: "Bunurile şi serviciile sunt produse de anumite companii. În general, în perioade de inflaţie, companiile reuşesc să transmită în preţul final mult mai mult decât nivelul inflaţiei. Dacă inflaţia este de 2-3%, orice companie îşi doreşte să reducă nivelul de negociere al preţului de listă, chiar să meargă mai sus cu preţurile de listă şi să încerce optimizarea activităţii".

CEO-ul BT Asset Management a adăugat: "Pot să spun că inflaţia nu este neapărat o problemă pentru economie şi că mulţi ar trebui să profite. Dacă vedem companii care reuşesc să transmită preţul către consumator, care sunt listate, putem deveni acţionari cu sume mici, sau putem merge către un fond de investiţii care are plasamente în respectivele companii. Chiar dacă pe de o parte plătim produsele mai scump, pe de altă parte putem câştiga din dividendele pe care le alocă companiile. Iar acesta este încă un motiv pentru care blue-chip-urile în general sunt companii interesante în momente inflaţioniste. Pentru că, cu cât o companie este mai mare, cu atât reuşeşte să transfere mai bine către consumatorii săi eventualele tendinţe inflaţioniste pentru materiile prime, scumpirea producţiei (...)".

Din punctul său de vedere, inflaţia care în ultimele luni a atins recorduri multianuale, nu este tranzitorie. "Băncile centrale, Fed-ul sau Banca Central Europeană, au pompat prin diferite programe mulţi bani în economie, şi nu cred că pot fi sterilizaţi într-un termen scurt", a spus Aurel Bernat.

În Statele Unite, indicele preţurilor de consum (IPC) a crescut cu un ritm lunar de 0,4%, în septembrie, în accelerare, după ce în august avansul a fost de 0,3%, conform Departamentului American pentru Muncă. În iulie şi iunie avansul lunar a fost de 0,5%, respectiv 0,9%. Ritmul lunar al inflaţiei din septembrie a fost al doilea cel mai slab din acest an după ce rata lunară din august a fost la nivelul ratei lunare din ianuarie 2021. Rata anuală a inflaţiei din SUA a urcat astfel la 5,4% de la 5,3% în luna august, la nivelul celei mai mari rate anuale a inflaţiei din ultimele decenii.

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb