Preşedintele PNŢCD, Aurelian Pavelescu, a solicitat un răspuns de la Parchetul General la denunţul depus pe 21 decembrie 2015 împotriva funcţionarilor din Norvegia în cazul Bodnariu.
"Din păcate, până la această oră, Parchetul General nu ne-a comunicat niciun fel de răspuns. Am cerut procurorului general să înceapă urmărirea penală împotriva funcţionarilor din Norvegia care au săvârşit, considerăm noi, infracţiuni de rele tratamente aplicate minorilor, lipsire de libertate şi infracţiunea de tortură psihică. Potrivit Codului penal, Ministerul Public din România are obligaţia de a apăra cetăţenii români împotriva infracţiunilor care se realizează de către cetăţenii străini şi pe teritoriul altor state", a declarat, în conferinţă de presă, Pavelescu, potrivit Agerpres.
Preşedintele PNŢCD a precizat că, deşi acest denunţ trebuia soluţionat în regim de urgenţă, Parchetul General nu a comunicat până în prezent niciun răspuns şi nu a demarat niciun fel de procedură pentru soluţionarea denunţului.
"Legea penală nu permite Parchetului să ignore un denunţ penal. Acest denunţ penal trebuie, mai devreme sau mai târziu, soluţionat. El trebuia soluţionat în regim de urgenţă ţinând seama că aceşti copii ai familiei Bodnariu se află în pericol şi sunt supuşi de către autorităţile norvegiene unor acţiuni de tip infracţional. Acest refuz al procurorului general indică o complicitate a statului român cu statul norvegian şi cu această organizaţie criminală Barnevernet", a subliniat Pavelescu.
El a mai adăugat că vor fi continuate demersurile către Parchetul General, care se află, în această situaţie, "în afara legii, pentru că refuză aplicarea legii penale".
"Dovedeşte încă o dată că legea penală este aplicată de stat într-un mod preferenţial şi discriminatoriu. Probabil în numele unor relaţii de cordialitate cu statul norvegian, statul român înţelege să sacrifice familia Bodnariu. PNŢCD-ul nu va accepta niciodată asemenea complicităţi în schimbul vieţii unor oameni", a mai adăugat Pavelescu.
1. fără titlu
(mesaj trimis de MIHAI în data de 28.02.2016, 11:08)
Calitatea oamenilor din justitie trebuie sa fie superioara celei existente Daca pana in 1989 de baza la intrarea in facultate era dosarul acum ar trebui sa fie inteligenta ,integritatea educatia,etcLa drept sa se introduca si cursuri de aritmetica,de logica, de religie(deoarece multi n-au nici-un Dumnezeu.)