Aurescu vrea ca NATO să menţină în atenţie securitatea Mării Negre

V.B.
Companii #Apărare / 3 decembrie 2014

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a declarat astăzi că NATO trebuie să menţină în atenţie securitatea Mării Negre, fiind necesar ca acest fapt să fie reflectat în întărirea securităţii Aliate, inclusiv prin continuarea exerciţiilor comune, a schimbului de informaţii şi prin evaluări, anunţă MAE într-un comunicat.

Aurescu s-a întâlnit astăzi cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. Întrevederea s-a desfăşurat în contextul reuniunilor miniştrilor de externe din statele Aliate şi a prilejuit evaluarea progreselor înregistrate în implementarea deciziilor şefilor de stat şi de guvern adoptate la Summit-ul NATO din Marea Britanie, cu accent pe obiectivele prioritare ale ţării noastre.

Cu această ocazie, şeful diplomaţiei române l-a asigurat pe secretarul general al NATO de sprijinul deplin al autorităţilor de la Bucureşti pentru mandatul acestuia, precum şi de angajamentul României de a se manifesta, în continuare, ca un "aliat de nădejde, cu contribuţii semnificative la obiectivele, politicile şi misiunile Alianţei".

Totodată, Aurescu a subliniat că acordăm o importanţă deosebită obţinerii, încă din 2015, a unor rezultate concrete şi vizibile privind aplicarea Planului de acţiune pentru creşterea nivelului de reacţie al Alianţei, inclusiv sub forma unei prezenţe Aliate pe teritoriul ţării. Ministrul român al Afacerilor Externe a reconfirmat disponibilitatea ţării noastre de a găzdui elemente de comandă şi control ale NATO pe teritoriul naţional.

Totodată, Bogdan Aurescu a reconfirmat angajamentul României în Afganistan şi l-a informat pe Stoltenberg despre aportul "substanţial" al Bucureştilor la nouă misiune de instruire, consultanţă şi asistenţă ("Resolute Support) ce va debuta la 1 ianuarie 2015.

De asemenea, Aurescu l-a informat pe Jens Stoltenberg cu privire la stadiul operaţionalizării Bazei Deveselu, care decurge "fără întârzieri".

"Secretarul general al NATO a apreciat rolul constant şi substanţial al ţării noastre în cadrul NATO, arătând că România şi-a consolidat profilul unui Aliat solid, de încredere, cu abordări ce contribuie la securitatea Alianţei în ansamblu. A apreciat în mod deosebit menţinerea unei contribuţii substanţiale a României în Afganistan, subliniind că aceasta are un rol esenţial pentru reuşita noii misiuni. A încurajat continuarea participării active a României la obiectivele şi politicile Alianţei", menţionează MAE.

La finalul întrevederii, oficialul NATO a acceptat invitaţia demnitarului român să facă o vizită oficială în ţara noastră în 2015.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb