Autorităţile, chemate să dea explicaţii privind creşterea tarifelor din energie

G.M.
Ziarul BURSA #Macroeconomie #Energie / 3 septembrie 2021

Autorităţile, chemate să dea explicaţii privind creşterea tarifelor din energie

Reprezentanţii Ministerului Energiei, Consiliului Concurenţei, Protecţiei Consumatorului şi ANRE vor da explicaţii în faţa senatorilor şi deputaţilor cu privire la creşterile galopante ale preţurilor electricităţii şi gazelor naturale din ultimele luni, după ce se va constitui comisia parlamentară de anchetă solicitată de către social-democraţi, a declarat, ieri, Sorin Grindeanu, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor şi prim-vicepreşedinte al PSD.

"Românii astăzi plătesc 111,46 euro pe megawatt, în timp ce în Polonia se plătesc 91,73 euro, în Austria 109,7, în Franţa 108 şi în Germania 110 euro. Aceste preţuri sunt de ieri, sunt la zi. Facem un apel la domnul Orban şi la doamna Dragu să convoace de urgenţă Biroul permanent reunit şi să trecem această propunere cât mai rapid. Nu venim doar cu această comisie de anchetă, PSD vine şi cu soluţii. Prima dintre ele ar fi plafonarea preţurilor, şi nu înţeleg de ce Cîţu se opune la acest lucru. A doua - adoptarea rapidă în Parlament a legii consumatorului vulnerabil cu amendamentele PSD şi anume să fie aplicată de la 1 octombrie, nu aşa la un termen aruncat aiurea de către Guvernul PNL-USR", a precizat Sorin Grindeanu, fost premier în perioada ianuarie - iunie 2017.

Amintim că, la începutul săptămânii, premierul Florin Cîţu a declarat că guvernul "nu va interveni pentru a plafona preţurile la energie" după ce liberalizarea pieţelor interne, suprapusă pe criza globală, a dus la creşteri majore a facturilor pentru consumatorii finali. Şeful Guvernului a spus că autorităţile trebuie să le explice cetăţenilor de ce au crescut preţurile la energie şi a ameninţat companiile de stat din energie să nu îşi majoreze profiturile pe seama creşterii facturilor. El l-a criticat şi pe Ludovic Orban pentru că nu a adoptat rapid în Camera Deputaţilor proiectul legii consumatorului vulnerabil, care va duce la subvenţionarea unei părţi din costul energiei pentru familiile cu venituri mici.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb