Autorităţile din localitatea arădeană Şagu vor 2 milioane de euro din bani europeni pentru extinderea utilităţilor

Paula Bulzan, Arad
Ziarul BURSA #Companii #Fonduri Europene / 30 iunie 2008

Autorităţile din localitatea arădeană Şagu vor 2 milioane de euro din bani europeni pentru extinderea utilităţilor

Autorităţile locale din comuna arădeană Şagu au depus, zilele trecute, primul proiect din judeţ pentru accesarea fondurilor structurale pentru extinderea reţelelor de utilităţi. "Acest proiect vizează extinderea şi modernizarea reţelelor de apă şi canalizare, iar valoarea totală este de două milioane de euro", a declarat Emilia Brăneţ. Cu aceşti bani, conducerea comunei speră să rezolve definitiv problema apei curente şi a canalizării.

De asemenea, primarul localităţii Şagu a mai precizat că, în baza Ordonanţei Guvernamentale 7, se are în vedere şi realizarea unei staţii de epurare. "Proiectele care vizează infrastructura şi introducerea utilităţilor pe raza comunei Şagu reprezintă o prioritate maximă pentru autorităţi" a mai susţinut Emilia Brăneţ.

Totodată, o nouă zonă indus-trială va fi amenajată pe raza comunei Şagu după ce doi investitori şi-au manifestat intenţia de a-şi dezvolta afacerile în zonă. "În urma strategiei de dezvoltare a localităţii, am purtat negocieri cu doi investitori străini care intenţionează să dezvolte afaceri în comună. Unul dintre aceştia are în proiect realizarea unei zone indus-triale cu 10 hale de producţie, iar celălalt, printr-un proiect SAPARD, va amenaja o zonă de agrement în Şagu şi un complex hotelier", a mai spus edilul comunei. Emilia Brăneţ a mai precizat că ridicarea complexului hotelier se află în intenţiile unui investitor austriac, care şi-a manifes-tat intenţia de a construi şi o staţie de distribuţie a carburanţilor în comună. Construcţia se va întinde pe 8.000 de metri pătraţi, iar proporietarul speră ca lucrările să demareze în această toamnă, iar ele vor fi finalizate la începutul anului viitor. Terenul pe care urmează să se ridice construcţia a fost scos la licitaţie printr-o hotărâre a Consiliului local, în urma vânzării administraţia locală obţinând suma de 300.000 lei. Din banii care au intrat în buget, primarul localităţii susţine că va efectua lucrări menite să ridice gradul de civilizaţie al localităţii. "Este o investiţie extraordinară pentru comună având în vedere faptul că investitorii, fie ei români fie străini nu s-au prea înghesuit, până acum, la Şagu. Sperăm că s-a spart gheaţa cu această ocazie, iar construirea benzinăriei şi a hotelului va aduce la rândul ei şi alte investiţii în comună", a mai adăugat Emilia Brăneţ.

În caietul de sarcini al licitaţiei, administraţia comunei a impus ca firma câştigătoare a licitaţiei să fie înregistrată cu sediul în comuna Şagu, astfel încât toate impozitele şi taxele pe care investitorul urmează să le plătească vor intra în vis-tieria bugetului local, reprezentând astfel o sursă de venit în plus.

Primăria comunei Şagu mai este câştigătoarea unui proiect PHARE prin care a obţinut fonduri necesare întocmirii unui plan de dezvoltare al localităţii. "Printr-un proiect PHARE, aflat în derulare, în valoare de 18.000 euro, s-a rea-lizat strategia de dezvoltare pe termen mediu a comunei, care este foarte utilă în dezvoltarea socio-economică a localităţii. În această strategie a fost cuprins un capitol dedicat atragerii investitorilor, care ne bucurăm că a început să dea roade", a mai adăugat Emilia Brăneţ.

Administraţia comunei va face toate demersurile pentru ca terenul pe care se vor construi cele zece hale de producţie să conţină toate racordurile la utilităţi, cum ar fi reţea de alimentare cu apă, reţea de alimentare cu gaz metan precum şi reţele electrice şi de telefonie, acestea fiind considerate esenţiale pentru atragerea investitorilor în zonă. Administraţia comunei speră ca în noua zonă industrială să fie creeate peste 300 de locuri de muncă ceea ce ar fi foarte benefic pentru tinerii din comună care nu ar mai fi nevoiţi să facă naveta la Arad.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb