Bacalaureat, o nouă "extragere" are loc luna aceasta

Ziarul BURSA #Cultură / 6 august 2019

Absolvenţii de liceu au în această lună o nouă şansă de a-şi finaliza studiile cu o diplomă care să le folosească în viitor. Elevii care au promovat examenele de corigenţe, s-au înscris pentru cea de a doua sesiune a Bacalaureatului, alături de aceştia vor sus­ţine examenul şi absolvenţii care nu au reuşit să promoveze în sesiunile anterioare. Faţă de sesiunea din iunie-iulie, în fruntea Ministerului Educaţiei, se va găsi un alt ministru, al treilea din ultimul an.

Potrivit calendarului de desfăşurare a examenului naţional de Bacalaureat, în anul şcolar 2018 - 2019, aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale, pe 21 august este programată proba scrisă la Limba şi literatura română - proba Ea), pe 22 august - proba scrisă la Limba şi literatura maternă - proba Eb), iar pe 23 august - proba scrisă obligatorie a profilului - proba Ec).

Pe 26 august este programată proba la alegere a profilului şi specializării - proba Ed) - proba scrisă, pe 27 şi 28 august - evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română - proba A, pe 29 august - evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă - proba B, pe 30 august - 2 septembrie - evaluarea competenţelor digitale - proba D, iar pe 2 - 3 septembrie - evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională - proba C. Afişarea rezultatelor la probele scrise se va face pe 3 septembrie (până la ora 12,00), iar depunerea contestaţiilor în aceeaşi zi (între orele 12,00 - 16,00). Conform calendarului MEN, în perioada 3 - 6 septembrie este prevăzută rezolvarea contes­taţiilor, afişarea rezultatelor finale - pe 7 septembrie. În sesiunea iunie - iulie, promovabilitatea la Bacalaureat, după soluţionarea contestaţiilor, a fost de 75,5%.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul prin care ministrul Culturii, Daniel Breaz, este desemnat ministru interimar al Educaţiei. Potrivit unui comunicat al Adminis­traţiei Prezidenţiale, a fost semnat şi decretul prin care Ecaterina Andronescu este revocată din această funcţie. Premierul Viorica Dăncilă a anunţat săptămâna trecută că a demis-o pe Ecaterina Andronescu din funcţia de ministru al Educaţiei, pentru declaraţiile "profund greşite" făcute de aceasta într-o emisiune televizată: "Sunt afirmaţii care arată lipsă de înţelegere, punctual, a cazului de la Caracal şi, în general, a modului în care trebuie să ne protejăm copiii de răpiri, agresiuni, abuz şi trafic de persoane - din partea doamnei Andronescu. Este o atitudine lipsită de responsabilitate, care nu reflectă poziţia Guvernului şi care nu îmi doresc să devină asimilată cu Executivul pe care îl conduc". Ecaterina Andronescu a afirmat că ea a "învăţat de acasă" să nu se urce "în nicio maşină străină", referindu-se la cazul Alexandrei, adolescenta de 15 ani, răpită şi sechestrată la Caracal de bărbatul care a luat-o la ocazie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb