• Cele două societăţi pe care Adrian Comşa le are în Galaţi au încheiat anul 2011 pe plus
• Omul de afaceri speră să obţină aceleaşi rezultate financiare şi la finele acestui an
Pentru prima dată după rezilierea contractului pe care societatea Euro P.E.C. Galaţi l-a avut încheiat cu Hidroelectrica, directorul Adrian Comşa explică care au fost repercusiunile acestei decizii asupra afacerii sale. "Rezilierea contractului cu Hidroelectrica ne-a creat un disconfort în relaţiile cu creditorii noştri, îngreunându-ne foarte mult negocierile pentru obţinerea cash-flow-ului necesar desfăşurării în bune condiţii a activităţii curente.
Bineînţeles că relaţiile cu partenerii noştri de furnizare a energiei electrice au avut de suferit dar sperăm că vom depăşi momentul dificil şi vom ajunge la un rezultat favorabil pentru ambele părţi", a declarat pentru ziarul BURSA, Adrian Comşa, directorul Euro P.E.C. Galaţi.
Domnia sa a adăugat că, după rezolvarea situaţiei actuale cu Hidroelectrica, va stabili o nouă strategie de achiziţionare a energiei chiar dacă această activitate i-a provocat în acest an pierderi majore. "Din cauza clauzei de forţă majoră invocata de Hidroelectrica, forţă majoră neacceptată decât în proporţie foarte mică, de 10-15% de către partenerii noştri cărora le furnizăm energie electrică, activitatea de furnizare a energiei electrice ne-a provocat o pierdere de 3 milioane de euro", a explicat Adrian Comşa.
Cu toate acestea, Euro P.E.C Galaţi a reuşit să încheie anul 2011 cu un profit net de 2.186.433 lei, adică aproape dublu faţă de rezultatul financiar înregistrat în urmă cu un an, când profitul a fost de doar 1.174.105 lei.
"Am reuşit această performanţă datorită seriozităţii şi a bunului renume de care am dat dovadă de-a lungul anilor, precum şi a preocupării de a asigura clienţilor noştri lucrări, produse şi servicii de calitate. Domenii precum construcţiile civile, instalaţii (reţele de canalizare, amenajări hidrotehnice etc.), realizarea de staţii de transformare şi reţele electrice, în care societatea are peste 60 de angajaţi, au putut să echilibreze balanţa, acoperind pierderile suferite din activitatea de furnizare energie electrică", a explicat directorul Euro P.E.C .
Pe de altă parte, societatea gălăţeană şi-a crescut, anul trecut, şi numărul angajaţilor, care a ajuns, în 2011, la 81, faţă de 39, câţi avea în 2010.
Amintim că luna trecută Hidroelectrica a decis sistarea furnizarea energiei către Euro PEC Galaţi, din cauza unei datorii de circa 37 de milioane de lei pe care societatea gălăţeană o acumulase către producător. Euro PEC Galaţi este unul din cei zece "băieţi deştepţi" cu care Hidroelectrica are încheiate contracte directe de furnizare a energiei pentru o cantitate anuală de circa 320.000 MWh la un preţ de 141 lei/MWh (valabil din 2011).
• Profit şi la Menarom PEC Galaţi
Pe plus a încheiat anul 2011 şi Menarom PEC, care se ocupă cu furnizarea de echipamente destinate industriei navale, profitul companiei ridicându-se la 976.351 de lei faţă de 1.007.146 de lei, cât a avut în 2010. "Menarom P.E.C a reuşit, datorită produselor de calitate recunsocute pe plan internaţional, să îşi menţină exporturile în Norvegia, Olanda, Grecia, Germania, o proporţie de 95% din producţie fiind destinată pieţei de export. Menţinerea clienţilor tradiţionali şi atracerea de noi parteneri a fost posibilă în primul rând datorită faptului că întreg profitul obţinut în ultimii 4 ani a fost reînvestit în dezvoltarea şi retehnologizarea capacităţilor de producţie", a precizat Adrian Comşa, directorul Menarom PEC.
Domnia sa a ţinut să adauge că afacerile merg în continuare destul de bine, astfel încât ambele societăţi pe care le conduce pot încheia şi acest an cel puţin cu acelaşi profit.
1. excelenta poza
(mesaj trimis de mamutu în data de 20.07.2012, 09:16)
Un porc gras, hotz si nesimtzit! platiti-va datoriile!
2. articol la comanda pentru niste faramituri...
(mesaj trimis de cititor în data de 20.07.2012, 10:11)
firma acestui individ este in insolventa pentru a nu plati datoria istorica catre hidroelectrica ... poate ne explica acest infractor cum o firma care cumpara curent ieftin si il revinde scump poate intra in insolventa ... daca nu prin evaziune, paradisuri fiscale si alte scheme financiare... ce a cauzat insolventa au crescut costurile cu fax-ul pe care se transmit facturile ? ce costuri fixe are o astfel de firma ??? chirii si servicii de manipulare a energiei electrice ??? sa fim seriosi si ne doare in cot pe noi romanii de cei 60 de angajati draga ziarista ...dar ne-ar interesa raspunsul la intrebarea cu insolventa si cu faptul ca nu va mai achita cele 340 mld catre hidroelectrica.