Băile Govora este una din cele mai bogate staţiuni din Europa în ape iodurate şi bromurate de origine organică. Aflată la 22 de km de Râmnicu Vâlcea, staţiunea se află pe picior de egalitate cu locaţii balneare renumite ca Bains (Franţa), Bad Hall (Austria), Salsomaggiore (Italia), Marianske Lazne (Cehia).
La Govora, principalele atracţii sunt apele minerale de mare concentraţie iodurate şi bromurate, sulfuroase, hipertone, ape bicarbonate, sodice, calcice hipone, ape pentru crenoterapie, dar şi climatul continental cu influenţă mediteraneană, umiditate relativ constantă, temperaturi fără valori extreme şi uşoară încărcare cu polenuri.
De asemenea, vindecarea graţie apelor de la Băile Govora a început în anul 1874, odată cu primele lucrări de foraj. În anul 1887, a fost construit primul stabiliment balnear datorat medicului Zorileanu, pentru ca în anul 1914 să fie inaugurat primul hotel cu baza terapeutica din România, Hotelul Palace.
Hotelul a reuşit să atragă fonduri europene pentru reabilitare şi să integreze un centru SPA.
Bazele de tratament se remodernizează în permanenţă prin prisma dotărilor cu echipamente de specialitate.
Hotelul Palace le oferă turiştilor pachetul "Aerosoli de toamnă", care conţine 5 nopţi de cazare cu demipensiune, 25 de proceduri terapeutice, acces nelimitat la SPA, la preţul de 1425 lei în camera single
Staţiunea Băile Govora este cunoscută şi pentru varietatea şi caracterul terapeutic al proprietăţilor apelor. Este singura staţiune din ţară cu ape minerale ce au o compoziţie chimică diferenţiată: ape sărate iodurate, bromurate, sulfuroase foarte concentrate, ape hipotone, sulfuroase, bicarbonate, sodice, calcice şi magneziene.
1. fără titlu
(mesaj trimis de (alt) alex în data de 06.10.2021, 19:24)
Ma bucur ca ati decis sa continuati seria articolelor despre destinatii turistice din tara noastra.
O intrebare, va rog: ce inseamna:
"ape iodurate şi bromurate de origine organică" ??
In apa (fie ea "minerala" sau nu), toti halogenii (brom, iod, clor) sunt sub forma de anion halogenura.
Acestia sunt niste compusi anorganici.
Compusi cu brom sau iod "de origine organică" sunt derivati halogenati de hidrocarburi, care nu sunt solubili in apa si oricum n-ai vrea sa fie prezenti in apa intrucat sunt hepato-toxici.
De aici intrebarea mea de mai sus. Multumesc pentru articol si eventualele clarificari.