Banca Rusiei va începe să cumpere dolari canadieni şi australieni

F.A.
Ziarul BURSA #Internaţional / 17 iunie 2010

Banca Rusiei va începe să cumpere dolari canadieni şi australieni

Banca centrală a Rusiei ar putea să-şi diversifice rezervele valutare prin adăugarea, în premieră, de dolari canadieni şi australieni, având în vedere fluctuaţiile înregistrate de dolarul american şi moneda euro, a declarat, marţi seară, prim-vicepreşedintele Băncii centrale a Rusiei, Alexei Ulyukayev, anunţă Agerpres, citând Bloomberg.

"Am discutat adăugarea de dolari australieni. Există argumente pro şi contra. Am adăugat şi dolari canadieni, dar nu am început încă operaţiunile cu această valută", a declarat Alexei Ulyukayev.

În prezent, aproximativ 47% din rezervele internaţionale ale Rusiei sunt investite în dolari, 41% în euro, aproximativ 10% în lire sterline şi aproximativ două procente în yeni japonezi. Rezervele valutare ale Rusiei se ridicau la începutul acestei luni la 458,2 miliarde dolari, fiind depăşite la nivel mondial doar de cele ale Chinei şi Japoniei.

Anul trecut, preşedintele Rusiei, Dmitri Medvedev, a sugerat că Rusia va reduce ponderea dolarului american în rezervele valutare, după ce în decurs de doi ani dolarul SUA a pierdut 34 de procente din valoare în raport cu euro. La rândul său, moneda euro a atins la începutul acestei luni valoarea de 1,1877 dolari, cea mai scăzută valoare din ultimii patru ani pe fondul îngrijorărilor legate de criza datoriilor din Europa.

În schimb, dolarul canadian şi cel australian s-au numărat printre cei mai buni performeri în ultimele 12 luni pe măsură ce investitorii au speculat că relansarea economiei globale va conduce la o creştere a cererii pentru materiile prime.

În ultimul an, dolarul canadian s-a apreciat cu 10 procente în raport cu dolarul SUA şi cu 23 de procente în raport cu moneda euro. Dolarul australian s-a apreciat şi el cu 8,6 procente în raport cu dolarul SUA şi cu 21 de procente în raport cu euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb