Băncile pot câştiga până la 10 milioane euro pe an din tranzacţiile cu criptomonede

A.D.
Comunicate de presă / 2 iunie 2020

Băncile pot câştiga până la 10 milioane euro pe an din tranzacţiile cu criptomonede

Băncile pot obţine venituri între 2-10 milioane de euro pe an dacă încheie un parteneriat cu o plaformă de tranzacţionare de criptomonede sau daca permit clienţilor să utilizeze criptomonede, conform Bitcoin România.

Conducerea Bitcoin România îşi doreşte ca în următoarea perioadă să înceapă colaborarea cu o bancă, ca parte a strategiei de a se menţine principalul jucător pe piaţa românească de monede virtuale .

Constantin Rotariu, co-fondator şi director de strategie Bitcoin România , declară :"Suma de două milioane de euro este suma minimă pe care o garantăm băncii în cazul în care devenim parteneri. Este o cifră la care am ajuns pe baza volumului tranzacţiilor înregistrate în trecut şi pe care le preconizăm de acum înainte. Însă, dacă numărul de tranzacţii creşte, dacă valoarea Bitcoin creste şi ea, iar o parte dintre cei 100.000 de clienţi ai noştri îşi mută conturile la bancă; toţi aceşti factori împreună pot aduce băncii venituri de aproximativ 10 milioane de euro."

Un factor important în dezvoltarea domeniului îl va avea transpunerea în România a directivei (UE) 2015/849 - cunoscută ca Directiva 5 - privind prevenirea utilizării sistemului financiar în scopul spălării banilor sau finanţării terorismului. Acesta adaugă : "Noi ne dorim foarte mult reglementarea domeniului pentru că sperăm ca, astfel, să convingem băncile să accepte businessul nostru. Pentru noi ar însemna costuri suplimentare şi mai multă birocraţie, dar ar aduce maturitate şi încredere întregului domeniu. Aceasta directivă poate fi adoptată foarte curând sau peste câteva luni, însă cu siguranţă va fi în 2020."

În ultimele luni mai multe bănci din întreaga lume au făcut demersuri pentru a colabora cu furnizorii de servicii de schimb între monede virtuale şi monede fiduciare. De exemplu, JPMorgan Chase & Co., cea mai mare bancă din SUA, a început să ofere servicii financiare pentru furnizorii Coinbase şi Gemini. De asemenea, CaixaBank a adăugat anul acesta platforma digitală we.trade în catalogul sau de servicii pentru companii, fiind una dintre primele mari bănci europene care a permis accesul clienţilor săi la tehnologia blockchain.

Constantiu Rotariu adaugă : "Clienţii băncilor îşi doresc ca acestea să lanseze un astfel de produs. Printre avantajele pe care le poate avea o bancă dacă oferă acces la tehnologia blockchain se numără câştigarea de clienţi şi venituri, dar şi beneficii de imagine. În ultimele 24 de ore au avut loc tranzacţii în valoare de 128 de miliarde de dolari la nivel global, potrivit coinmarketcap.com. Daca reuşim să atragem 0,01% din aceste tranzactii prin platforma noastră şi implicit prin banca noastră ne vom atinge obiectivul de a genera venituri de 10 milioane de euro unei instituţii bancare".

În prezent Bitcoin Romania are în jur de 100.000 de clienţi, în creştere cu 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Aproximativ 90% dintre clienţii Bitcoin România sunt persoane fizice.

La nivel global există peste 4.000 de criptomonede, însă Bitcoin România tranzacţionează primele 10 cele mai utilizate monede. Monedele cu cea mai mare valoare de piaţă sunt Bitcoin, Ethereum, Tether, XRP şi Bitcoin Cash.

George Rotariu, CEO si co-fondator Bitcoin Romania declară: "La începutul pandemiei Bitcoin a înregistrat o scădere de aproximativ 40%, însă de atunci şi-a revenit, iar până la finalul anului cred că va depăşi 10.000 de euro. Bitcoin a fost singurul activ care nu a avut nevoie de un efort extern pentru a se ridica după criza apărută la începutul lunii martie."

Bitcoin poate fi utilizat pentru transfer de valoare, plăţi online, investiţii.

Despre Bitcoin România

Bitcoin Romania este o platformă de tranzacţionare de criptomonede de pe piaţa locală, compania lansată în 2014 având în prezent peste 100.000 de clienţi. Compania creată de către fraţii Constantin şi George Rotariu este cea care a introdus ATM-urile crypto în România, iar acum deţine cea mai extinsa astfel de reţea. De curând compania a lansat pro.bitcoinromania.ro, o platforma care oferă conversii

automate pentru principalele cryptomonede de pe piaţă, la orice oră.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb